ASTRONOMSKE CIFRE

Mladenka iz Engleske tortu za svadbu platila 15.000 eura, izrađivala se tri mjeseca

Plave kupole na torti napravljene su pomoću 3D printera te su zatim naslagane na vrh strukture

Par iz Engleske: Potrošili na tortu 15.000 eura. Facebook

D. R.

29.2.2024

Svaki par se trudi da im dan vjenčanja ostane u posebnom sjećanju, a neki su spremni, ako mogu, potrošiti na svadbu astronomske iznose. 

Jedna od njih je i Medelin Burton (Madeline) koja se udala za svog dugogodišnjeg partnera Patrika (Patrick) u glamuroznoj sali hotela Savoy, nedaleko od Londona.

Samo na iznajmljivanje sale potrošili su oko 50.000 funti (58.500 eura), ali ono što je najviše privuklo pažnju ljudi bila je torta. 

Vrhunska dekoracija

Tortu u obliku ogromnog dvorca dizajnirala je slastičarka Sem (Sam), za čiju izradu je bilo potrebno tri mjeseca.

Da bi napravila ono što se od nje očekuje - ogromnu tortu u obliku dvorca - Sem je koristila šest okruglih kolača od 20 cm koji su se nalazili u osnovi strukture, a ostatak dizajna je napravila od polistirena. 

Plave kupole na torti napravljene su pomoću 3D printera te su zatim naslagane na vrh strukture, a svaki prozor je bio opremljen LED svjetlima kako bi torta sjajila, prenosi Index.hr.

Mladenka je ostala "bez riječi"

Medlin je rekla da je ostala "bez riječi" kada joj je otkrivena torta na njen veliki dan. Oduševljena tortom, vjenčanicom i cijelom svadbom rekla je da je njeno vjenčanje bilo savršeno.

- Cijeli moj dan je prošao savršeno. Bilo je to veliko vjenčanje, s preko 200 zvanica. A torta je bila apsolutno prelijepa. Platili smo je 13.000 funti (op. a. oko 15.200 eura), ali je vrijedilo. Njen vrh sa svim bajkovitim svijetlećim detaljima bio je nešto nevjerovatno - rekla je mlada koja je priznala da je zajedno s umjetnicom dizajnirala tortu iz snova, što inače radi od svoje 13. godine.

- Plakala sam kada sam vidjela gotov proizvod. Bila sam zaista emotivna jer je cijeli proces izgradnje trajao toliko dugo. Nikada je ranije nisam vidjela potpuno izgrađenu jer je torta bila toliko visoka i nisam je mogla završiti u kući, tako da je bilo nevjerovatno vidjeti je potpuno osvijetljenu sa svim detaljima tog dana - rekla je dizajnerica torte.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.