ZDRAVE NAVIKE

Ako želite da vaša veza opstane, primijenite ove savjete

Kompromisi su ključ u svakom odnosu

Uspostavite dobre navike. Pixabay

Dž. R.

29.3.2024

Zdrave i sretne veze velikim dijelom se oslanjaju na komunikaciju, stoga pročitajte ovih nekoliko savjeta koji će vam pomoći da uvijek pronađete zajednički jezik i da uvijek (čak i onim danima kad jedno drugom idete na živce) imate na umu zašto ste odlučili da kroz život idete zajedno.

Razgovarajte o danu

Umjesto velikih, dramatičnih gestova i izliva ljubavi koje je teško ponavljati, pokušajte da uspostavite dobre, zdrave navike u vezi. Jedna od najvažnijih je da popričate nakratko kad dođete kući o tome kako ste proveli dan, kako je bilo na poslu. 

Tih desetak minuta razgovora tokom dana je odlična "prevencija",  kad znate šta se osobi koju volite desilo tokom dana, manja je verovatnoća da ćete se posvađati ili naduriti samo zato što nije raspoložena onako kako vi mislite da treba da bude.

Idite u krevet u isto vrijeme

Ako nikad niste budni u krevetu u isto vrijeme, smanjujete šanse za vođenje ljubavi, ali i za razgovore koji će vas zbližiti. Imate potpuno drugačije navike? Napravite kompromis, neka jedno od vas ostane budno malo duže, a drugo legne malo ranije.

Budite spremni na kompromise

Kad život dijelite s nekim, kompromisi su dio svakodnevice. Ali, kad pravite kompromise, činite to kako treba. 

Nemojte pristati da nešto uradite, a onda gunđati i predbacivati to partneru sedmicama.

Kad se osjećate loše, recite to

Nemojte držati nezadovoljstvo u sebi. Ako se tako ponašate, sve što možete da očekujete je da to nezadovoljstvo raste, dok ne stigne do tačke pucanja. 

Ako se to desi, puca i vaša veza. Umjesto toga, kad vam nešto smeta, recite to odmah. To je jedini način da veza opstane, prenosi "Mondo".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.