ISTOČNA EVROPA

Budimpešta: Grad mostova i biser Dunava

Budimpešta je grad koji je osobito prekrasan u adventsko vrijeme jer noću grad i Dunav osvijetljuju na hiljadu sijalica, a šetnja mostovima tada postaje još romantičnija

Budimpešta idealna za posjetu u vrijeme adventa. AGENCIJE

A. F.

21.10.2021

Budimpešta sa svojim mnogobrojnim spomenicima, znamenitostima i muzejima pruža ugodan boravak svim turistima koji stižu u ovaj grad. Grad kojeg zovu i Pariz istočne Evrope, leži na obje obale Dunava.

Ovo je jedan od najljepših gradova Europe. Krase ga mnoge znamenitosti od kojih su Budimski dvorac, Andraševa Avenija, Trg heroja u Budimpešti i Milenijska podzemna željeznica upisani na UNESCO popis mjesta svjetske baštine u Europi.


Budimpešta. AGENCIJE

Mnogobrojni klubovi, kasina i kafići nude idealan provod za mlade, ali i za stariju populaciju zbog svojih divnih kavana, restorana i klubova u kojima možete uživati u hrani i piću. Ovaj “biser Dunava” pravi je svjetski grad s modernim zgradama i prometnim ulicama, ali i mnogo više od toga

Budimpeštu nazijavju i Pariz istočne Evrope. AGENCIJE

Budimpešta je grad koji je osobito prekrasan u adventsko vrijeme jer noću grad i Dunav osvjetljuju na hiljadu sijalica, a šetnja mostovima tada postaje još romantičnija.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.