LJETOVANJE

Nekoliko razloga zašto posjetiti Egipat ove godine

Jedna od sjajnih stvari u vezi sa Egiptom je to što je svako doba godine odlično vrijeme za putovanje

Šarm el Šeik. AGENCIJE

A. F.

30.5.2022

Smješten na sjeveru afričkog kontinenta Egipat ipak se smatra bliskoistočnom zemljom zbog usvajanja arapskog jezika i kulture, i postao je popularna destinacija na listi zahvaljujući drevnim znamenitostima kao što su piramide u Gizi u Kairu. Egipat takođe privlači ronioce iz cijelog svijeta zahvaljujući svojim živahnim grebenima i morskom životu.


Jedna od sjajnih stvari u vezi sa Egiptom je to što je svako doba godine odlično vrijeme za putovanje. Naravno, nije baš vruće tokom zimskih mjeseci, ali temperatura nikada ne pada niže od 19-21 stepen Celzijusa u popularnim destinacijama kao što su Kairo i Šarm El Šeik.


Egipat je nacija koja je preplavljena kulturom i prirodnim ljepotama, a ovog ljeta se održava dugoočekivani inauguracioni El Alamein International Boat Show, kada se bogata publika sprema da prisustvuje jednom od najvažnijih događaja u kalendaru.


Od 2. do 6. juna 2022. godine, kompanije za čamce iz cijelog svijeta pokazaće svoje raskošne kreacije – od luksuznih jahti i superjahti od milijardu dolara do manjih plovila poput ribarskih čamaca. Pružajući potencijalnim kupcima priliku da postavljaju pitanja i popnu se na čamce kako bi ih lično vidjeli, ako ste ljubitelj jahtinga onda je ovo događaj koji nećete željeti da propustite.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.