GRČKA

Krf: Najzeleniji otok u Sredozemnom moru

Osim bogate historije, otok će vas oduševiti zbog svoje prekrasne prirode i iznimno bujne vegetacije

Krf: Ovaj otok zovu “Zelenim otokom”. Agencije

A. F.

25.7.2022

Jedan od svakako najzelenijih otoka u tom dijelu Sredozemlja i po bogatstvu vegetacije odnosno njenoj bujnosti je Krf. 

Krf je grčki otok u Jonskom moru te je ujedno najsjeverniji otok koji je od obale Albanije odvojen kanalom širokim 3 kilometra u najužem i 23 kilometra u najširem dijelu.

Osim bogate historije, otok će vas oduševiti zbog svoje prekrasne prirode i iznimno bujne vegetacije, kojoj pogoduju velike količine padalina koje padnu zimi. Zbog toga ovaj otok zovu “Zelenim otokom”.

Dakle, Krf će vas oduševiti svojom prekrasnom prirodom i plažama gdje ćete se moći opustiti uz čisto more i opuštajuće zvukove valova. 

Osim prirode, Krf je poznat po nevjerojatnoj arhitekturi, slikovitim selima gdje ćete bolje upoznati način života ljudi koji tamo žive te po nevjerojatnoj noćnoj ponudi, što će vjerujemo najviše oduševiti one malo mlađe, a možda i starije željne dobrog provoda.


Sam grad Krf svidjet će vam se zbog specifične arhitekture što se najviše odnosi na visoke kuće, zavojite ulice te poznati glavni trg Esplanade i stare luke još iz vremena britanske vladavine.

Ipsos je narazvijenije turističko naselje koje najviše privlači mlade ljude zbog puno diskoteka, barova i taverni. Nalazi se na pješčanoj plaži poznatijoj kao Chrisso Mili, a smješten je na 15 kilometara udaljenosti od grada Krfa.


Želite li malo više upoznati historijski dio otoka, preporučamo odlazak u Sinarades koji se nalazi na 12 kilometara udaljenosti od grada Krfa, a poznat je po starim ribarskim mjestima s puno kulturno – povijesnih spomenika, autentičnih taverni i naravno, prekrasnih plaža.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.