NALAZI SE U EVROPI

Ovo je zvanično najopasnije mjesto za pravljenje selfija

Svijet je 2014. šokirala vijest kada je u pokušaju za što bolji ugao selfija bračni par iz Poljske pao u Atlantik naočigled svoje djece

Pogled u daljinu Atlantskog okeana mami turiste. Printscreen/Instagram

E. Ag.

9.5.2023

Kabo di Roka, najzapadnija tačka Evrope koja se nalazi u Portugalu, zvanično se smatra najopasnijim mjestom za pravljenje selfija.

Stradao bračni par iz Poljske

Pogled u daljinu Atlantskog okeana mami turiste da s opasne litice, visoke 142 metra, naprave što ljepšu fotografiju, a najopasnije je za one koji žele da sami sebe fotografišu, odnosno naprave takozvani selfi.

Svijet je 2014. šokirala vijest kada je u pokušaju za što bolji ugao selfija bračni par iz Poljske pao u Atlantik naočigled svoje djece. Vlasti su na ovoj atrakciji poslije nemilog događaja stavili ogradu i gomilu upozorenja, ali turisti na to mahom gledaju kao na nepotrebnu prepreku. Preskaču, provlače se ispod i čine sve kako bi što bliže prišli prelijepom ambisu koji ih mami da naprave što ljepšu fotografiju.

Opasno kamenje

Britanski „Independent“ je poslije smrti poljskog para nazvao Kabo di Roka zvanično „najopasnijom tačkom svijeta za pravljenje selfija“. List je nabrojao da su portugalske vlasti zabilježile 254 incidenta na ovom lokalitetu od 2000. godine i da su svi povezani s neopreznim turistima koji, želeći da naprave što bolju fotografiju, nehotice povrijede sebe ili se okliznu na opasno kamenje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.