NJUJORK

Tužili restoran brze hrane jer na reklami pizza ima više nadjeva nego u stvarnosti

Oglasi Tako Bela su "nepravedni i finansijski štetni za potrošače", stoji u tužbi

Pizza sa slike i ona u stvarnosti bile su drugačije. Facebook

M. Z.

3.8.2023

Kada je Frenk Siragus dobio meksičku pizzu koju je naručio i platio 5,49 dolara u Tako Belu u Njujorku, uvidio je da sadrži upola manje nadjeva od govedine i graha nego na fotografiji u reklami lanca, pa je riješio da ih tuži.

Grupna tužba

U grupnoj tužbi podnesenoj u ponedjeljak federalnom sudu u Bruklinu Siragusa je optužio restoran da obmanjuje potrošače lažno reklamirajući svoje meksičke pizze kao da sadrže dvostruko više punjenja.

Siragusa je priložio i fotografije koje prikazuju hranu punu govedine, sira i jarko crvenog i zelenog povrća, zajedno sa "stvarnim" fotografijama manjih, manje živopisnih namirnica koje su drugi kupci postavili na internet.

Oglasi Tako Bela su "nepravedni i finansijski štetni za potrošače", posebno sada kada inflacija, cijene hrane i mesa skaču i kada se mnogi potrošači, posebno potrošači s nižim prihodima, suočavaju sa finansijskim poteškoćama - navodi se u žalbi.

Tužitelji traže najmanje 5 miliona dolara za kupce Tako Bela koji su kupili pet artikala u državi Njujork u posljednje tri godine.

Prošle godine jedan od advokata Siraguse optužio je McDonald’s i Vendis zbog stvarne i reklamirane veličine njihovih hamburgera. Drugi advokat Entoni Ruso podnio je sličan slučaj prošle godine u Majamiju protiv Burger Kinga.

Ne zna se gramaža

Iako restorani ne otkrivaju koliko grama čega se nalazi u njihovim punjenima, advokati tvrde u tužbi da ljudi ne kupuju proizvod na osnovu tih podataka, već isključivo na osnovu slike proizvoda, piše Telegraf.rs.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.