SRBIJA

Fotografija jelena kojem se vide rebra obišla društvene mreže: "Tuga i sramota u Boru"

Jedan pogled na jelena dovoljan je bio mnogima da u komentarima navedu kako smatraju da su zoološki vrtovi veliko zlo

Ljudi burno reagirali na objavu. Facebook

E. Ag.

22.8.2023

Na Facebooku je jedna organizacija koja se zalaže za zaštitu životinja objavila fotografiju koja je nastala u jednom srbijanskom ZOO vrtu, a koja je izazvala brojne komentare i osude. Naime, objavljena je fotografija jelena kojem se bukvalno mogu izbrojati rebra, a u opisu stoji: "ZOO vrt u Boru, tužno je preblaga riječ."

Jedan pogled na jelena dovoljan je bio mnogima da u komentarima navedu kako smatraju da su zoološki vrtovi veliko zlo i da ih treba zabraniti.

"Jadna životinja", "Tuga i sramota", "Užas", "Ovo je zlostavljanje životinja, treba ih tužiti", "Ova jadna životinja skapava od gladi"... - samo su neki od brojnih komentara, prenosi Telegraf.rs.

Jedna korisnica je napisala da vjeruje da je "starost u pitanju i da pred kraj života životinje tako mršave".

ZOO u Boru otvoren je krajem novembra 2011. godine, kako se navodi na sajtu TO Bor, i jedan je od najljepših u Srbiji. U vrtu boravi više od 70 vrsta životinja ili preko 130 jedinki.

- Stanari poput tigra, lama, medvjeda, antilopa, zebri, berberskih ovaca, majmuna, krokodila, nojeva već predstavljaju svojevrsnu atrakciju za posjetioce, a sasvim je sigurno da je zvijezda vrta bijeli lav - navodi se na sajtu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.