DRAMATIČAN SNIMAK

Skočio s litice u more: Momak se želio zabaviti, ne sluteći da će uslijediti borba za život

Većina plivača ne bi izvukla živu glavu u ovoj situaciji, kazao je predstavnik službe za spašavanje

Dramatični snimci zabilježeni su na plaži Landudno, u blizini Kejptauna. X (Twitter)

E. Ag.

4.12.2023

Dramatični snimci zabilježeni su na plaži Landudno u blizini Kejptauna, nakon što je nepoznati avanturista skočio s litice visoke 10 metara u more.

More je djelovalo mirno, a mladić je poslije skoka zaplivao ka obližnjim stijenama. Tada su sa svih strana počeli da udaraju valovi, neki visoki i do četiri metra!

Kada je shvatio u kakvoj je nevolji, nije imao snage da se odupre vodenoj struji koja ga je bukvalno "usisala" i bacila.

Može se vidjeti kako se bori u vrtlogu, pokušavajući da izbjegne najgore, dok njegovi prijatelji bespomoćno stoje na obali i snimaju.

Snažan val ga je bacio na suprotnu stranu, što se na kraju pokazalo kao spas, prenosi Daily Mail.

Jasno je da momku ponestaje snage u ledenoj vodi, a posljednje atome je iskoristio da se domogne kamenog platoa. Napravio je nekoliko koraka, a onda pao na koljena.

Sigurno će ovaj događaj pamtiti do kraja života, piše Telegraf.rs.

Snimak je postao viralan na mrežama, a ima više od 6,6 miliona pregleda. Korisnici mahom komentarišu da je mladić imao sreće.

- Očigledno je snažan plivač, koji ne griješi u borbi s valovima. Ipak, bio je bespomoćan pred njihovom silinom i imao sreće da se ne razbije o stijene. Većina plivača ne bi izvukla živu glavu u ovoj situaciji - kazao je predstavnik službe za spašavanje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.