SPAŠAVA ŽIVOTE

Stručnjak otkrio šta napraviti kad vam otkažu kočnice u automobilu: ''Potražite ovo dugme!''

Stručnjak je rekao da, kada vam otkažu kočnice, ne biste trebali paničiti, već potražiti elektroničku ručnu kočnicu

Cong je demonstrirao kako to u praksi izgleda. TikTok

M. Z.

11.1.2024

Stručnjak za automobile, koji na TikToku objavljuje pod imenom Cong, pratiocima je pokazao jedan praktični trik, a radi se o skrivenom dugmetu u vozilu koje bi vam moglo spasiti život ako vam otkažu kočnice, piše The Sun.

Cong je pokazao jedan način kako se spasiti ako vam otkažu kočnice i ljudi su ostali zapanjeni kada su otkrili malo poznatu značajku automobila.

@conggeshuoche Tips for getting your vehicle out of trouble #driving #car #tips #drivinglessons ♬ 原聲 - 聪哥说车

Stručnjak je rekao da, kada vam otkažu kočnice, ne biste trebali paničiti, nego potražiti prekidač elektroničke ručne kočnice i držati ga uključenim. Dodao je da to osigurava da će se vozilo "stabilno zaustaviti".

Ako ne možete izaći iz auta, Cong je kazao da trebate spustiti stražnja sjedala i otići u gepek. Tu ćete pronaći mali poklopac na ploči vrata koji možete "naglo otvoriti" za bijeg u slučaju nužde.

Cong je, također, rekao pratiocima da prvo podignu poklopac na ručki mjenjača kako bi pronašli iznenađenje. Naime, u malom "džepu" pronaći ćete žuto dugme koji možete "pritisnuti za promjenu brzina".

Mnogi tiktokeri ostali su oduševljeni njegovim savjetima te su istaknuli da su to "stvarno korisne" informacije. "Proučio je cijeli auto", poručili su.

Međutim, neki od njih su istaknuli da, iako su savjeti dobri, možda neće vrijediti za svako vozilo. "Radi za model vašeg automobila, ne za moj, nažalost", poručio je jedan od njih.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.