PREMA "FORBESU"

Ove destinacije obavezno posjetite u Italiji: Očekuju vas prirodne ljepote i nezaboravno iskustvo

Italija je jedna od najpopularnijih turističkih destinacija na svijetu

Izlazak iz zone poznate posjetiteljima pruža čitav niz uzbudljivih opcija u Italiji. Instagram

E. Ag.

4.2.2024

Italija je jedna od najpopularnijih turističkih destinacija na svijetu, no putnici bi trebali znati da ova zemlja nudi više od uobičajenih izbora poput Rima, Venecije ili Amalfijske obale.

Izlazak iz zone poznate posjetiteljima pruža čitav niz uzbudljivih opcija u Italiji ove godine, piše Forbes.n1info.hr.

„Forbes“ je odabrao sedam koje biste trebali dodati na svoj popis.

Černobio

Černobio je samo jedan u nizu gradova koji okružuju slavno jezero Komo. Iako je ovo područje pravi raj u ljetnim mjesecima, idealno ga je podsjetiti krajem proljeća i početkom jeseni, gdje bez prevelikih gužvi turisti mogu uživati u smirujućem pejzažu i iskoristiti trajekte za posjetu mnogo poznatijim gradovima Belađio i Komo.

Na jezeru se nalazi nekoliko slavnih hotela, no nijedan se ne može mjeriti s tradicionalnim resortom Villa d’Este. Ova prava palača nedavno je renovirana, a može se pohvaliti i glamuroznim vrtovima, lebdećim bazenom i vrhunskom uslugom.

Nemojte propustiti vožnju brodom duž jezera kako biste istražili mnoge slavne palače i vile načičkane po obali.

Činkve Tere

Ova regija sastoji se od pet malih gradova – Monteroso, Vernaca, Kornilija, Manarola i Riomađiore – što znači da su gužve raštrkanije nego na nekim drugim mjestima. Ipak, ovi gradovi su vrlo maleni, što znači da ljeti i tu zna biti neizdrživo. Umjesto vrhunca sezone, odlučite se za posjetu ovim mjestima u proljeće ili najesen, kada su i temperature ugodnije, a možete uživati i u većim popustima.

Ako želite posjetiti neke druge slavne gradove u ovoj regiji, jedan od tih gradića može vam poslužiti kao odlična baza. Možete i planinariti, voziti se panoramskim vlakovima ili voziti. Možete posjetiti i slavnu Pisu, grad idealan za šetnju i istraživanje.

Firenca

Ova destinacija možda je očita, no umjesto tradicionalnog hotela u gradu, odlučite se za smještaj izvan Firence. Luksuzni resort Villa La Massa smješten je na brežuljcima oko grada, a u Firencu vas iz njega vodi besplatan šatl. Najbolje vrijeme za posjetu je proljeće ili ljeto, a grad vam nudi fantastične restorane za večere, vožnju brodom po rijeci Arno – koja možda nije toliko dramatična kao vožnja gondolom u Veneciji, no svejedno nudi jedinstvene vizure grada s vode. U Villi La Massa možete uživati u novom bazenu, tečajevima kuhanja i impresivnim toplicama.

Varinjana

Varinjana je svijet u malom, a nalazi se u blizini Bolonje. Nakon što ste istražili neke od poznatijih lokacija Italije, ovo je idealno mjesto za opuštanje. Varinjana je poznata po svojim raskošnim vinogradima i maslinicima, a pruža savršeno utočište od haosa grada. Posjetite resort Palazzo di Varignana, gdje gosti mogu lutati kroz labirinte u vrtovima, večerati u restoranima s Mišelinivim zvjezdicama, brati grožđe i masline i opuštati se jednim od najvećih toplica u regiji.

Najbolje vrijeme za posjetu je proljeće ili jesen.

Palazzo di Varignana. Facebook

Rim

Mnoge porodice s djecom mogu putovati isključivo u ljetnim mjesecima, no Rim ljeti postaje pakao – kako po pitanju temperature tako i zbog nesnosnih gužvi. Ako je to jedini period kada možete putovati, ne morate preskočiti slavni Koloseum, Vatikan ili druge znamenitosti. Istražite grad, a potom pobjegnite od gužvi besplatnim šatlom do hotela Rome Cavalieri.

Ugniježđen u vrtovima s ogromnim stablima, ovaj povijesni luksuzni hotel ima nenadmašni pogled na grad. Hotel je odlična opcija, ne samo za one koji posjećuju Rim već i za one koji ovdje samo staju na putu za druge talijanske gradove.


Taormina

Bilo bi teško sastaviti popis mjesta za posjetu u Italiji bez spominjanja Sicilije. Otok je zabilježio ogroman porast broja turista nakon emitiranja HBO-ove serije White Lotus, a očekuju da će rekordi nastaviti padati. Najbolji smještaj pronaći ćete u Four Seasons hotelu San Domenico Palace – no pripazite, rezervacije se pune brzinom munje. Iz ove baze turisti mogu istraživati šarmantne gradiće na otoku, šetati slavnim vinogradima i kušati vina, vidjeti povijesni amfiteatar, a čak se i malo uspeti po Etni.

Baš kao i u hit-seriji, mnogi posjetitelji na Siciliju dolaze kako bi otkrili svoje porodične korijene, a hotel pomaže u ispunjavanju tih snova.

Dolomiti

Ako želite istraživati italijanske Alpe, njihova ljepota će vas zadiviti u bilo koje doba godine. Zimi je omiljena aktivnost, naravno, skijanje, a u ljetnim mjesecima možete uživati u vožnji biciklom, kampiranju i planinarenju.

Niste sportski tip? Nema veze, odlična alternativa je vožnja kroz malena sela i kušanje poznatih vina i hrane ove regije. Ako ste u švicarskim Alpama već bili, 2024. je idealna godina za posjetu italijanskoj verziji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.