NEZABORAVNO ISKUSTVO

Staza za sankanje u Italiji duga 10 kilometara: Ko god je probao, kaže da mora doći opet

Tokom spusta sankaši će naići na brojne restorane i barove, gdje mogu da naprave pauze, uživajući u lokalnoj kuhinji i toplim napicima

Jedinstvena kombinacija uzbuđenja i predivnih pejzaža. Instagram

E. Ag.

7.2.2024

Roskopf (poznat i kao Monte Kavalo) u regionu Trentino Alto Adiđe, na granici Italije sa Švicarskom, mjesto je s najdužom stazom za sankanje u toj zemlji, a pruža nezaboravno iskustvo za sve ljubitelje zimskih sportova.

Ova izuzetna staza proteže se na impresivnih 10 kilometara, nudeći jedinstvenu kombinaciju uzbuđenja i predivnih pejzaža dok se spuštate niz obronke.

Adrenalinski doživljaj

Staza za sankanje Roskopf počinje na vrhu planine i vijuga se kroz slikovite šumske pejzaže, sa 17 krivina u šumi, pružajući ne samo avanturu već i nezaboravne prizore. Ono što ovu stazu čini posebnom jeste njena dužina, koja omogućava sankašima da uživaju u dugom i dinamičnom iskustvu, s različitim nivoima nagiba i brzina, ali i visina budući da ima 900 metara visinske razlike, piše 24sedam.rs.

Porodična avantura

Staza je dobro održavana i sigurna za sve uzraste, čineći je idealnom za porodične izlete. Tokom spusta sankaši će naići na brojne restorane i barove, gdje mogu da naprave pauze, uživajući u lokalnoj kuhinji i toplim napicima.

Prihvatljive cijene

Gondola do vrha staze košta 20 eura za odrasle, a 18 eura za djecu, dok mališani mlađi od četiri godine ne plaćaju. Za one koji žele da se sankaju uvečer, postoji i večernja karta od 34 eura. Za one koji ne posjeduju vlastite sanke, na samom lokalitetu postoji mogućnost unajmljivanja, i to po cijeni od 15 eura za jedne (uz zaštitnu kacigu), ali mnogi donose i svoje. Preporuka je da obujete cipele koje su dobre za pješačenje jer će vam one služiti za kočenje, kao i naočale.

Dnevni izlet

Roskopf je lako dostupan iz većih gradova u Italiji, što ga čini popularnim izborom za dnevne izlete. Bilo da ste iskusan sankaš ili se prvi put upuštate u ovu avanturu, staza za sankanje Roskopf u Italiji nudi nezaboravno iskustvo koje kombinira adrenalin, prirodu i zabavu za sve generacije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.