NOVI KONCEPT

Plutajuća platforma za zabavu dizajnirana da bez problema putuje kroz nekoliko destinacija svijeta

Neograničene mogućnosti na Oceayi

Oceaya. Facebook

Dž. R.

21.3.2024

Oceaya pruža prvo ekskluzivno i nevezano iskustvo zabave na svijetu koje ima za cilj da unese revoluciju u dobar provod i gostoprimstvo sa održivošću u svojoj srži.

Putovanje na platformi

U saradnji Waterstudio.NL architects, MEYER Floating Solutions i kompanije Prospect Design International nastala je Oceaya, plutajuća platforma za zabavu koja se može pohvaliti neograničenim mogućnostima dizajna i funkcionalnosti.

Koncept je modularna, višenamjenska struktura koja gostima nudi dinamična iskustva jer je dizajnirana da bez problema putuje kroz nekoliko destinacija širom svijeta tokom ljetnje sezone. Platforma nudi različite aktivnosti i pogodnosti i može postati noćni klub, bioskop, salon, restoran, mjesto za vjenčanja i još mnogo toga.

Oceaya se može pohvaliti neograničenim dizajnom i funkcionalnošću sa skalom koja se kreće od 370 kvadratnih metara do preko 1.115 kvadratnih metara. Njen osnivač, Daniels Ikajevs, zamišlja Oceayu kao mjesto neograničenih mogućnosti dizajna i zabave. 

Borba protiv klimatskih promjena

Struktura je dizajnirana sa vodenim elementima i izrađena od održivih i organskih materijala kako bi pružila holistički komfor okružen arhitektonskom složenošću.

Daje meke spoljašnje linije koje odišu smirenošću, potpunošću i bezgraničnim luksuzom. U međuvremenu, gosti mogu uživati u opuštajućem i sofisticiranom rasporedu na otvorenom sa pogledom od 360° na beskrajne morske pejzaže i zalaske sunca.

Oceaya će pomoći pristup istraživačima i finansirati projekte koji se bore protiv klimatskih promjena, podizanja nivoa mora i očuvanja morskog života. Ikajevs također nagovještava buduća mjesta koja obećavaju nova, nezamisliva i impresivna iskustva širom Azije, Bliskog istoka, Amerike i Evrope.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.