NOVI PLANOVI

Saudijska Arabija i dalje fascinira svojim projektima

Za one koji traže uzbuđenje, resort nudi niz aktivnosti punih akcije kao što su jedrenje, ronjenje i niz uzbudljivih opcija za zabavu na kopnu

Treyam. Instagram

Dž. R.

25.3.2024

Saudijska Arabija je upravo otkrila planove za Treyam, luksuzno odmaralište namjenjeno ljubiteljima aktivnih avantura, koje će se ponositi najdužim krovnim infiniti bazenom na svijetu, prenosi Lux Life.

Fantastičan projekat

Sa dužinom od 450 metara, bazen će pružati zapanjujuće poglede na lagunu i skinuti sa trona Marina Bay Sands u Singapuru.

Grad Neom na sjeveroistoku Saudijske Arabije nastavlja da se širi i impresionira sa svojim najnovijim vrhunskim resortom nazvanim Treyam. Ovaj fantastičan projekat doslovno premoštava jaz između turista i dobre zabave, zahvaljujući idealnoj lokaciji preko otvora jedne od najljepših, azurnih laguna Zaliva Akaba. Treyam predstavlja utočište za one koji uživaju u aktivnom načinu života čak i tokom odmora.

Jedinstveni dizajn

Jedan od mnogih zapaženih aspekata ovog projekta je struktura nalik mostu koja povezuje sjevernu i južnu obalu. Ovaj jedinstveni dizajn omogućava minimalnu intervenciju na zemljištu, dok istovremeno dozvoljava gornjim i donjim spratovima da uživaju u panoramskom pogledu na plimu lagune ispod.

Još jedan dodatak vrijedan pažnje je ogroman krovni beskonačni bazen dužine 450 metara. Kada bude završen, ovaj prostor će biti poznat kao najveći infiniti bazen na svijetu, tri puta veći od trenutnog rekordera Marina Bay Sands koji se prostire na 150 metara.

Da li postoji nešto mirnije od zapanjujućeg panoramskog pogleda na lagunu, živopisne korale i vode koje se protežu do horizonta? 

Za one koji traže uzbuđenje, resort nudi niz aktivnosti punih akcije kao što su jedrenje, ronjenje i niz uzbudljivih opcija za zabavu na kopnu. Tokom svojih lijenjih dana, posjetioci mogu maksimalno iskoristiti luksuzne spa tretmane resorta uz izbor gastronomija i opcija za fine dining. 

Jedinstvena arhitektura Treyam projekta čini ga istaknutim među Neom nedavnim najavama, Leyja, Epicon, Siranna, Utamo, Norlana, Aquellum, Zardun, Xaynor, Elanan i Gidori.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.