DALAS

Plava oaza usred betonske džungle: Biste li se okupali u bazenu koji "visi" nad prometnom ulicom

Oni hrabriji doplivat će do kraja bazena, pogledati prema dolje i osjećati se kao plutaju nad užarenim asfaltom

The Joule je luksuzni hotel. The Joule hotel

E. Ag.

1.4.2024

Hotel Joule u centru poslovne četvrti u Dalasu u američkoj saveznoj državi Teksas postao je turistička atrakcija među strancima, ali i lokalnim stanovnicima. Razlog se skriva u neobičnom položaju ustakljenog bazena, koji je smješten na 10. spratu zgrade.

Izbočen je otprilike 2,5 metara od ostatka zgrade te izgleda kao da visi nad prometnom ulicom. Oni hrabriji doplivat će do kraja bazena, pogledati prema dolje i osjećati se kao plutaju nad užarenim asfaltom, piše Punkufer.

Bazen je prava mala plava oaza usred betonske džungle u Dalasu. Ne čudi, stoga, što se nametnuo kao popularno okupljalište u ljetnim mjesecima za goste hotela, ali i stanovnike Dalasa, koji imaju priliku platiti dnevnu ulaznicu od 50 dolara, odnosno oko 46 eura kako bi uživali u njegovim čarima.

The Joule je luksuzni hotel sa 161 sobom koji je ime dobio prema mjernoj jedinici za energiju (džul). Dizajner Adam D. Tihani (Tihany) uredio ga je na moderan način unutar neogotičke zgrade iz 1920-ih godina. Prepun je zanimljivih umjetničkih djela, uključujući i nekoliko radova Endija Varhola (Andy Warhol).

Osim neobičnim bazenom pažnju, posjetilaca privlači i nesvakidašnjom umjetničkim djelom koje se nalazi ispred zgrade – devet metara visokom skulpturom oka Tonija Taseta (Tony Tasset).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.