ARHITEKTONSKO ČUDO

Između neba i zemlje: Je li ovo najljepši beskonačni bazen u Evropi

Voda u Sky Poolu čista je planinska voda koja se tokom čitave godine zagrijava se na 33 stepena

Dio bazena ima stakleno dno - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2
E. Ag.

6.6.2023

Kada tražimo smještaj na putovanju, bazen će često biti razlog koji će nekom mjestu donijeti plus u odnosu na druga. Nekima je bazen i jedino do čega im je u smještaju stalo, a sigurni smo da će ih oduševiti i ovaj, možda najljepši evropski bazen, zbog kojeg bi vrijedilo otputovati u Tirol, taman i da ne vidite ništa drugo.

20 metara visoki drveni stubovi

Sky Pool se nalazi u italijanskom Alpin Panorama Hotelu Hubertus u Olangu, usred Dolomita. Pravo je arhitektonsko čudo, jer je postavljen na 20 metara visoke drvene stubove, lebdi iznad planinskih livada, dodirujući istovremeno i nebo i horizont.

Bazen je izbačen 25 metara preko obronka na kojem se smjestio hotel, a iz njega se pruža nadnaravno lijep pogled na gole vrhove Dolomita i slojeve zimzelene alpske šume. Oni hrabri mogu uživati i u pogledu ispod sebe, jer dio bazena ima stakleno dno.

Noć košta 430 eura

Voda u Sky Poolu čista je planinska voda koja se tokom čitave godine zagrijava se na 33 stepena, a domaćini tvrde da ćete se, kada jednom osjetite slobodu plivanja među alpskim vrhovima, sigurno ovdje vratiti.

Sky Pool samo je jedan od pet bazena ovog luksuznog hotela u Južnom Tirolu u kojem noć košta od 430 eura pa naviše. Hotel, također, ima drvenu saunu, Heaven & Hell Sky Spa. Riječ je o još jednom čudu arhitekture u istom dvorištu, i to takvom koje doslovno okreće wellness naglavačke.

Sedmični spa aranžmani bitan su dio ponude ovog alpskog hotela, koji nudi i 15 vođenih šetnji, ležernih tura e-biciklom, ture brzog nordijskog hodanja, uzbudljive zipline avanture, jogu i pilates ili druge programe vježbanja ili pak samo šetnje uz izlazak sunca.

Resort Hotel Hubertus ima i fantastičnu krovnu terasu s koje gosti mogu uživati u pogledu na Dolomite i planine Vedrete di Ries.

Hotel je idealno polazište za planinarenje i istraživanje alpske divljine, a zimi ga okupiraju skijaši.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.