SIX SENSES NA KARIBIMA

Novo utočište na obalama Grenade

Odlična lokacija na plaži uokvirenoj bujnim valovitim brdima, stvarajući slikovitu pozadinu za nezaboravna iskustva

Utočište iz snova. Six Senses

Dž. R.

25.4.2024

Novi dragulj je otvoren na Karibima i dočekao svoje prve goste na obalama Grenade.

Novo iskustvo

Dugo očekivani debi Six Senses na Karibima označava značajan trenutak u luksuznom gostoprimstvu, nudeći putnicima kapiju ka prekrasnim prirodnim čudima ostrva i živopisnom kulturnom naslijeđu.

Smješten na netaknutoj obali Grenade, Six Senses La Sagesse se može pohvaliti odličnom lokacijom na plaži uokvirenoj bujnim valovitim brdima, stvarajući slikovitu pozadinu za nezaboravna iskustva. 

Odmaralište, koje se sastoji od 56 apartmana pored bazena i 15 vila, neprimjetno se uklapa u svoje okruženje, nudeći prostran smještaj ukrašen velikim otvorenim terasama i privatnim bazenima. 

Dizajniran imajući na umu dobrobit gostiju, svaki aspekt odmarališta odiše osjećajem spokoja i harmonije sa prirodom, od obilne prirodne svjetlosti do upotrebe recikliranih materijala u enterijeru.

Bogata kultura

Srce Six Senses La Sagesse leži u njegovoj posvećenosti pružanju autentičnih i obogaćujućih iskustava koja slave bogatu kulturu Grenade. Ovdje gosti mogu da otkriju naslijeđe ostrva Spice Island, kao i raznoliku lepezu aktivnosti u rasponu od časova kuhanja do šetnji po prašumama i posjeta dramatičnim obalama.

Nijedna posjeta Grenadi nije potpuna bez uživanja u njenoj svjetski poznatoj organskoj tamnoj čokoladi, a Six Senses La Sagesse obezbjeđuje gostima priliku da istraže ovu divnu tradiciju iz prve ruke.  

Od svježih proizvoda sa farme do specijaliteta sa rumom, svako jelo je kulinarsko putovanje koje odražava bogato gastronomsko naslijeđe ostrva.

Ostrvska kultura

Za one koji traže podmlađivanje i opuštanje, spa u odmaralištu nudi utočište spokoja, oslanjajući se na ljekovita svojstva mirisnih začina i autohtonih biljaka za kreiranje inovativnih velnes programa. 

Od visokotehnoloških terapija do drevnih rituala liječenja, gosti su vođeni na ličnom putu ka rastu i ponovnom povezivanju, koji kulminira tretmanima po mjeri kao što je karipski ritual čišćenja, prožet suštinom ostrvske kulture.

Pored svojih luksuznih sadržaja i gostoprimstva svjetske klase, Six Senses La Sagesse je posvećen očuvanju životne sredine, sa fokusom na očuvanju prirodnog ekosistema ostrva. 

Od uspješne lagune koja služi kao utočište za raznoliki morski život do autohtonog drveća koje krasi pejzaže, svaki aspekt odmarališta je dizajniran tako da harmonično koegzistira sa okolinom.

Pogodno smješten na samo 35 minuta od međunarodnog aerodroma Moris Bišop u Grenadi, Six Senses La Sagesse nudi lak pristup putnicima iz cijelog svijeta, pozivajući ih da krenu na putovanje otkrivanja, podmlađivanja i slavlja u srcu Kariba.

Odmor za dušu i tijelo. Six Senses

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.