ODUŠEVLJAVA PEJZAŽOM

Zašto posjetiti Tenerife: Otok na kojem ćete pronaći i mir i zabavu

U srcu Tenerifa nalazi se Mount Teide, veličanstveni vulkan i najviši vrh Španjolske

Živahne boje i toplo gostoprimstvo. Facebook

Dž. R.

24.5.2024

Tenerife, prekrasni vulkanski otok koji pripada Kanarima, osvojit će svakoga svojim pejzažom i živahnom kulturom.

Predivni izleti

Ovaj španjolski raj, smješten na sjeverozapadnoj obali Afrike, može se pohvaliti s mnogo lokacija, od netaknutih plaža i čistog azurnog mora do predivnih izleta u dubinu samog otoka. 

U srcu Tenerifa nalazi se Mount Teide, veličanstveni vulkan i najviši vrh Španjolske. Nacionalni park Teide nalazi se na UNESCO-vom popisu svjetske baštine i nudi nadrealni mjesečev krajolik vulkanskih kratera i formacija lave. 

Popnite se njegovim obroncima za pogled koji se proteže cijelim otokom i šire. Blaženstvo obale nalazi se na zlatnim i crnim pješčanim plažama Tenerifa, poput Playa de las Teresitas i Playa Jardín. Obala otoka pozivnica je na vodene sportove, od surfanja u El Médanu do izleta promatranja kitova u Los Gigantesu.

Santa Cruz de Tenerife, glavni grad otoka, pulsira živahnim karnevalskim duhom, posebno tokom svjetski poznatog karnevala Santa Cruz de Tenerife. Plesači odjeveni u živopisne kostime i zarazni ritmovi preplavljuju ulice, oživljavajući grad u spektaklu radosti i boja. 

Gastronomski raj

Otok je gastronomski užitak, nudi svježe plodove mora, tradicionalna kanarska jela i vino malvaziju. Prepustite se papas arrugadas, naboranim krumpirima s mojo umakom ili gofiom, jedinstvenim kanarskim brašnom napravljenim od prženih žitarica. 

Tenerife je odredište za one koji traže avanturu ali i za one koji traže mir. Istražite drevne lovorove šume ruralnog parka Anaga ili se opustite u luksuznim odmaralištima duž obale. To je mjesto gdje se čuda prirode, toplo gostoprimstvo i bogata kulturna tapiserija skladno stapaju, pozivajući vas da otkrijete čari Tenerifa. 

Tenerife mame svojim raznolikim čudima, od vulkanskih krajolika do zlatnih plaža. Uronite u živahnu kulturu, uživajte u ukusnoj kuhinji i stopite se u topli, suncem obasjani zagrljaj otoka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.