DOM ZA 95 SISARA

Nacionalni parkovi u Ugandi magnet za ljubitelje safarija

Nacionalne parkove svake godine posjete mnogi domaći i strani turisti.

Nacionalni park - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+42
Anadolija

prije 3 dana

Nacionalni park kraljice Elizabethe i Nacionalni park Rwakobo, dva vodeća safari centra u Ugandi, najveća su prirodna staništa afričkog kontinenta, javlja Anadolu.

U Nacionalnom parku Rwakobo, 300 kilometara udaljenom od glavnog grada Kampale, i Nacionalnom parku kraljice Elizabethe, udaljenom oko 400 kilometara od prijestolnice, posjetioci mogu vidjeti razne životinje kao što su afrički bivol, ugandski kobu, zebra, impala, bivol, nilski konj, nilski krokodil, afrički slon iz savane, afrički leopard, lav, šimpanza...

Nacionalne parkove svake godine posjete mnogi domaći i strani turisti.

Smješten jugozapadno od glavnog grada Kampale, Nacionalni park kraljice Elizabethe dom je za 95 sisara i više od 500 vrsta ptica.

Nacionalni park od 1.978 kvadratnih kilometara, koji je omiljeni safari centar u Ugandi, posjećuju brojni turisti koji žele vidjeti mnoge životinje kojima prijeti izumiranje.

U parku, koji ima bujnu vegetaciju, posjetitelji mogu promatrati različite životinjske vrste u vozilima tokom obilaska.

Nacionalni park Rwakobo, jedno od prirodnih staništa kontinenta, jedan je od najboljih izbora za ljubitelje safarija. Park, koji ima površinu od 260 kvadratnih kilometara, nudi nezaboravne trenutke ljubiteljima avanture.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.