ODLIČAN PRILOG

Pohovani crni luk: Hrskavi zalogaji koji će vas oduševiti

Brza i jednostavna priprema

Pohovani luk. Facebook

E. Ag.

15.9.2023

Sastojci:

200 g brašna

1 kesica praška za pecivo

1 veća glavica crnog luka

krupna morska so

malo biljnog ulja

300 ml kisele vode

Priprema:

U posudu sipajte brašno, posolite ga, dodajte prašak za pecivo i, na kraju, kiselu vodu. Miješajte žicom za ručno mućenje i postepeno sipajte kiselu vodu, dok ne dobijete masu malo gušću od one potrebne za palačinke.

Isjeckajte glavicu luka na šire kriške. Odvojite slojeve kako biste dobili prstenove. Umočite jedan po jedan u smjesu koju ste spremili, pa ih pržite 2-3 minute u dobro zagrijanom ulju. Izvadite ih na papirni ubrus da se iscijede i pospite krupnom morskom solju.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.