IDEJA ZA RUČAK

Varivo od piletine i povrća s noklicama

Ručak koji svi ukućani vole

Ukusno i fino. Mamin ručak

M. Z.

16.10.2023

Ručak koji svi ukućani vole.

Sastojci

700 g pilećih prsa (možete koristi i batak i zabatak)

1 glavica luka

2 mrkve

1 manja tikvica ili pola veće

150 ml pasirane rajčice

mljevena slatka paprika

so

biber

maslinovo ulje

Sastojci za noklice:

1 jaje

7 kašika pšeničnog griza

malo kurkume

so

maslinovo ulje

Priprema

Na maslinovom ulju stavite dinstati luk. Kada dobije lijepu boju, dodajte mu pileće prsa narezana na kockice ili batak/zabatak.

Posolite i dinstajte 5 minuta.

Zatim dodajte mrkvu, tikvicu, mljevenu slatku papriku te pasiranu rajčicu i malo vode da prekrije sve sastojke.

Kuhajte na laganoj vatri dok povrće i meso ne omekša, pa na kraju u varivo zakuhajte noklice.

Pazite da u varivo ima dosta tekućine kako bi se noklice mogle skuhati. Na kraju dodajte peršun i poslužite! 

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.