UKUSNO I FINO

Jednostavne i odlične: Paprike punjene krompirom

Paprike punjene krompirom su ukusno jelo koje kombinira različite teksture i arome, pružajući bogat i zadovoljavajući obrok

Probajte paprike punjene krompirom. Instagram

M. Z.

12.3.2024

Paprike dodaju slatkasti i osvježavajući ukus, dok krompir doprinosi kremastom i zasitnom elementu. Krompiri su izvor ugljenih hidrata, dok paprike pružaju vitamine, minerale i vlakna. Kombinacija ova dva sastojka može stvoriti uravnotežen obrok koji obuhvata različite prehrambene potrebe.

Sastojci: 10 crvenih paprika, 50 ml ulja, 1 veća glavica crnog luka, 3 čehna bijelog luka, 1,5 kašičica začinske slatke paprike, 100 g izrendane mrkve, 500 g izrendanog krompira, ½ kašičice bibera, 2 kašičice soli, peršun

Priprema

1. Na ulju propržiti crni i bijeli luk, a zatim dodati slatku začinsku papriku. Dodajte na krupno izrendanu mrkvu i isto takav krompir, so i biber. Nakon što sve sjedinite, pospite s malo svježeg peršuna.

2. Svaku papriku punite s nekoliko kašičica toplog fila i redajte u uljem podmazani pleh.

3. Za kraj, svaku premažite uljem i pecite u rerni zagrijanoj na 170 stepeni oko 50 minuta.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.