RECEPTI

Ukusno i zdravo: Pohovane štapiće poslužite uz sos od bijelog luka

Očistite, operite i blanširajte buraniju u posoljenoj vodi oko 5-6 minuta

Ukusno jelo. Facebook

Z. K.

1.4.2024

Sastojci: 500 g boranije, 2 jaja, 200 g brašna, 200 ml mlijeka, so i biber po ukusu, 1/2 veze peršuna, šolja brašna za pohovanje.

Priprema:

1. Očistite, operite i blanširajte buraniju u posoljenoj vodi oko 5-6 minuta. Ocijedite i ostavite da se ohladi.

2. U posudi umutite jaja, mlijeko i brašno. Dodajte začine i sitno nasjeckani peršun. U drugu posudu sipajte brašno za pohovanje.

3. Uvaljajte potom buraniju prvo u brašno, zatim u smesu od jaja pa stavljajte u zagrijano ulje. Pržite do zlatne boje i odložite na kuhinjski papir.

Savjet: Poslužite uz sos od bijelog luka. Ovo izuzetno ukusno predjelo prija svima, a naročito ljubiteljima piva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.