RECEPTI

Buranija s junetinom

Sitno isjeckajte crni luk i dinstajte dok ne dobije staklast izgled

Za ručak. Facebook

Z. K.

14.3.2024

Sastojci: 450 g buranije, 400 g junetine, 3 mrkve, 2 glavice crnog luka, čehno bijelog luka, začini po želji.

Priprema:

1. Sitno isjeckajte crni luk i dinstajte dok ne dobije staklast izgled. Mrkvu isjeckajte na kolutove, junetinu na komade, pa pomiješajte s krupnije isječenom boranijom i stavite u dinstani luk. 

2. Sve promešajte, sipajte vodu i kuhajte na umjerenoj temperaturi oko 45 minuta.

3. Na kraju dodajte biber, so i začine - majčinu dušicu, kopar, peršun, vrlo malo đumbira, malo paradajz soka. U to sipajte zapršku napravljenu od aleve paprike pomiješane sa malo mlake vode i brašna.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.