RECEPT

Brza, ukusna i jednostavna gastro ideja prepuna opojnih okusa: Rižoto s jabukom

kuhajte rižu u slanoj vodi u koju ste dodali puter

Rižoto s jabukama. Facebook

Z. K.

10.6.2024

Sastojci: 400 g riže, 50 g graška, 2 jabuke, 100 g kukuruza šećerca, 50 g posnog putera, crni luk, 2 čehna bijelog luka, 2 dl bijelog vina, malo peršuna, 0,5 dl maslinovog ulja, so, biber.

Priprema:

1. Skuhajte rižu u slanoj vodi u koju ste dodali puter.

2. U drugoj šerpi skuhajte grašak i kukuruz pa ga propržite sa crnim i bijelim lukom na maslinovom ulju.

3. Posolite i pobiberite, dodajte isjeckane jabuke, sipajte vino i ostavite da se malo krčka. Na kraju sve pomiješajte, dodajte peršun i ukrasite po želji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.