ZDRAVLJE U KUĆI

Ženski kondom postoji, evo zašto bi svaka žena trebala da ga koristi

Avaz.ba

16.9.2017

Proizvodnja kondoma je toliko napredovala da danas imamo i kondome koji nisu samo za muškarce već i one koji su namjenjeni ženama.

Poznato je da kondom čini seks 10.000 puta bezbjednijim za oba partnera. Žene sada imaju mogućnost da koriste i kondome koji su namjenjeni baš njima. Ovi kondomi su zamjena za regularne koji koriste muškarci i pružaju zaštitu od trudnoće i polnih bolesti. Stavljaju se u vaginu i zbog toga ih nazivaju i unutrašnjim kondomima. Oni su malo veći od kondoma za muškarce, ali su podjednako lahki za korištenje.

Nije potrebno u slučaju korištenja ženskog kondoma koristiti i onaj za muškarce jer je zaštita potpuna ukoliko se kondom stavi kako treba. Ukoliko ne želite same da stavljate kondom, učinite da to bude dio predigre kada vam vaš partner u tome može pomoći.

Pored toga što štiti od trudnoće i polno prenosivih bolesti, ovaj kondom može da doprinese boljem seksualnom životu. Vaš partner može da bude više stimulisan vrhom kondoma koji dodiruje u toku odnosa, dok pomjeranje prstena kondoma može da stimuliše ženu više nego muški kondom. Takođe, kondom može da doprinese poboljšanju zdravlja žene jer utiče na stvaranje dobrih bakterija koje su "tamo dolje" jako potrebne.

Nakon svake upotrebe kondom bacite i sljedeći put koristite novi. Možda će vam trebati malo vremena da se naviknete na ovu vrstu kondoma, ali sve je stvar prakse.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.