ISPADA I SRBIJA

Superkompjuter predviđa još više žalosti za Englesku na Svjetskom prvenstvu u Kataru

Hrvatska bi prošla u nokaut fazu, ali ne bi došla do polufinala i finala te tako ponovila uspjeh iz Rusije 2018. godine

Igrači Engleske. dailystar.co.uk

A. O.

29.9.2022

Svjetsko prvenstvo u Kataru bilo je u fokusu predviđanja superkompjutera. Naime, predviđanja su oduvijek bila zanimljiva.

Ona se temelje se na korištenju niza informativnih tržišta koeficijenata svjetskih kladionica kako bi se formiralo predviđanje nekog sportskog događaja.


Međusobni duel

Superkompjuter SBK kladioničarske platforme prognozirao je kompletan rasplet Svjetskog prvenstva u Kataru. Najveće šanse da zaigraju u finalu imaju Brazil i Francuska, dva favorita koji bi igrali međusobni duel koji se dugo priželjkuje.

Naime, nekoliko vrlo kvalitetnih reprezentacija neće proći grupnu fazu. Među njima je i selekcija Srbije koja igra odlično u posljednje vrijeme. Ipak, superkompjuter predviđa da će ispasti u grupi iza Brazila i Švicarske.

Kamerun, SAD, Japan, Kanada, Poljska ili Gana ne bi prošli grupu u tom slučaju.


Nokaut faza

Hrvatska bi prošla u nokaut fazu, ali ne bi došla do polufinala i finala te tako ponovila uspjeh iz Rusije 2018. godine.

Superkompjuter predviđa da će u polufinalu igrati Argentina, Brazil, Belgija i Francuska te da će Brazilci i Francuzi igrati finale. Upravo bi Brazil trebao postati prvak svijeta, a upravo ta selekcija je i najveći favorit prema svim statistikama.

Engleskoj se predviđa novi bolan kraj i ispadanje u četvrtfinalu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.