DOMAĆI NOGOMET

Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH organizira nagradnu igru "Najbolji ekonom Premijer lige"

Ova tema je ponajveći problem bh. fudbala

Nagradu će osvojiti onaj ko uloži najviše napora da bi pripremio adekvatno teren za utakmicu. Facebook

Avaz Sport

14.11.2018

Da bi podigli svijest o važnosti kvalitetne sportske infrastrukture za premijerligaško takmičenje te da bi kontinuirano ova tema bila u fokusu javnosti, s obzirom na to da je ponajveći problem bh. fudbala, Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH odlučio je pokrenuti nagradnu igru.

Naime, u sezoni 2018./2019. izabrat će najboljeg ekonoma premijerligaških klubova, a nagradu će osvojiti onaj ko uloži najviše napora da bi pripremio adekvatno teren za utakmicu.

Najbolji teren poslije svakog kola birat će kapiteni klubova Premijer lige BiH, koje će Sindikat kontaktirati i zatražiti njihovo mišljenje o najboljem, odnosno najgorem travnjaku posljednjeg odigranog kola. 

Sabiranjem glasova kapitena poslije svakog kola dobit će se najbolji i najlošiji teren, a ukupni pobjednik je onaj koji do kraja sezone bude najviše puta proglašen za teren kola. 

Najboljeg ekonoma očekuju šampionski pehar te prigodan poklon, a nagrada će biti uručena na tradicionalnoj manifestaciji "Kristalnih 11", koja će se za sezonu 2018./2019. održati u maju 2019. godine.

Kapiteni su izabrali da je najbolji teren 17. kola Premijer lige BiH bio na stadionu Grbavica, a najgori za igru u Gabeli.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.