SPORT

KOŠARKAŠKI OKRŠAJ U RIJU "Četnik" Milan: Neće nam biti lako protiv Hrvatske

Sutra rano ujutro borba za polufinale

(A.Č.)

17.8.2016

Veliki derbi za polufinale Olimpijskih igara od 3.15 sati iza ponoći igraju košarkaši Hrvatske i Srbije. Bojan Bogdanović, Šarić, Hezonja, Simon i društvo protiv Teodosića, Bogdana Bogdanovića, Kalinića, Jokića...

Prema kladionicama Srbija, koja nikad nije izgubila od Hrvatske na velikim natjecanjima, favorit je, a slično razmišlja i bivši srpski košarkaš Milan Gurović koji vjeruje da bi utakmicu mogao odlučiti Bogdan Bogdanović.

"Bogdanović će presuditi Hrvatima, očekujem njegovu rafalnu paljbu. Vrijeme je", rekao je Gurović za MozzartSport.

Ipak, očekuje težu utakmicu za Srbiju od ranijih okršaja ovih rivala.

"Veliki derbi i neće biti lako kao ranije. Jako su talentirani, imaju Bogdanovića koji može svakome ubaciti 30 poena. Oni su u naletu, euforiji. To se osjeća."

Gurović zaslužnim za uspjeh Hrvatske smatra izbornika Acu Petrovića.

"On im je našao žicu. Svatko ima svoju ulogu, zna što radi, lopta dobro ide... Pronašao je nešto što im je ranije nedostajalo."

Gurović je javnosti najpoznatiji po tetovaži četničkog vojvode Draže Mihailovića, zbog koje nije mogao nastupati u Hrvatskoj i BiH. Tada je izjavio da će prekriti tetovažu, ali jedino pod uvjetom da napravi rupe za oči i usta kako bi Draža mogao gledati i disati, a sada smiruje tenzije.

"Veliko je to rivalstvo i vjerujte da igračina neće biti nimalo lako. Uvijek je neka tenzija s Hrvatima i važno je samo da ne izlazimo iz okvira sporta i da ne odemo u politiku. To je najveće zlo. Poznajem većinu njihovih igrača i dobri su momci", rekao je Gurović koji se nada da će Srbija do finala Igara i da će imati priliku za popravni protiv SAD-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.