REGION

Uhapšeni policajci zbog prebijanja mladića

CdM

21.2.2018

Pripadnici Interventne jedinice policije Mladen Vujović, Marko Stojanović, Vukoman Maraš, Slavko Furtula i Miloš Bečanović uhapšeni su zbog sumnje da su u subotu uveče u centru Podgorice tukli mladiće J. B., S. N. i M. D. 

Oni su, kako je saopšteno iz Tužilaštva, uhapšeni po nalogu državnog tužioca zbog krivičnog djela zlostavljanje, piše CdM.

“Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici je odmah nakon objavljivanja snimaka torture učinjene od policijskih službenika nad građanima, formiralo predmet i preduzelo hitne radnje u cilju prikupljanja dokaza i podataka značajnih za rasvjetljavanje događaja, identifikovanja policijskih službenika, oštećenih lica i očevidaca događaja”, navode u Tužilaštvu.

Crnogorsku javnost uznemirio je snimak na društvenim mrežama u kojem pomenuti policajci prebijaju mladiće. Nakon toga Vijeću za građansku kontrolu policije javili su se građani koji tvrde da su ih, navodno, ovi policajci ranije tukli, i prema nezvaničnim saznanjima CdM-a, najavljuju krivične prijave.

“U tom slučaju postoji mogućnost da se protiv njih vežu postupci i to može imati ozbiljnije posljedice”, pojašnjeno je CdM-u iz Vijeću za građansku kontrolu rada policije.

Mladići koji su pretučeni iste noći su zadržani u prostorijama za boravak zadržanih lica u Centar sigurnosti Podgorica. Prema navodima koji su dostavljeni Vijeću, dvojicu mladića su tukli i u “marici” prilikom prevoza do CB Podgorica.

Oni su nakon incidenta zatražili pomoć ljekara.

Odgovornost za prebijanje, koje su zabilježile sigurnosne kamere sa jednog od objekata, “pala“ je na šefa smjene interventne jedinice Milana Radusinovića, koji je po nalogu direktora Uprave policije Slavka Stojanovića jučer ekpresno smijenjen.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.