REGION

Podgorica: U istrazi učestvuje i FBI, motiv i dalje nepoznat

( Vijesti)

Vijesti.me

22.2.2018

Pomoćnik direktora Uprave policije za sektor kriminalističke policije Crne Gore, Enis Baković, na pres-konferenciji potvrdio je da je utvrđen identitet lica za koje se sumnja da je aktiviralo ručnu bombu M75 u dvorištu Ambasade SAD u Podgorici, i kako je kazao, potom izvršilo samoubistvo također aktiviranjem bombe. 

Kako je rekao Baković, radi se o državljaninu Crne Gore D. J. iz Podgorice (1976) rođenom u Kraljevu, koji dosad nije registriran kao izvršilac krivičnih djela, javljaju "Vijesti".

Njegova identifikacija izvršena je na osnovu DNK analize, kao i prepoznavanjem od strane bliskog srodnika - kazao je Baković. 

Na licu mjesta su, kako je dodao, pronađeni materijalni tragovi eksplozivnog sredstva koje je koristio i oni će biti predmet daljnjeg vještačenja, kako bi se dobili precizniji podaci o kojem sredstvu se radi.  

Kako je Baković napomenuo, u saradnji sa FBI se vrši provjera naloga na društvenim mrežama koje je D.J. (Dalibor Jauković) koristio, kao i da policija preduzima mjere u provjeri da li je D.J. radio sam ili je imao saučesnike, kao i koji su motivi njegovog napada.

Baković se zahvalio Ambasadi SAD na saradnji i ukazanom povjerenju.

Na pitanje novinara "Vijesti" da li policija ima konkretne podatke o napadaču - da li je pripadao nekoj organizaciji, da li je izvršen pretres njegovog stana ili da li postoji snimak njegovog kretanja na video nadzoru, Baković je kazao da u cilju zaštite istrage ne može saopćiti detaljnije informacije.

Rečeno da je Jauković prebacio bombu preko ograde sa udaljenosti od pet, šest metara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.