CRNA GORA

Đukanović: Neki mediji i NVO ponašaju se fašistički, reketiraju i hoće na vlast

CdM

11.4.2018

Predsjednički kandidat DPS-a Milo Đukanović poručio je u srijedu navečer da u Crnoj Gori imaju specifičnu političku i društvenu situaciju.

- Centrala opozicionog djelovanja nijesu opozicione partije. Suštinska centrala je medijski centar koji pokušava da napravi određenu predstavu o Crnoj Gori. Govorim prije svega o medijskom koncernu “Vijesti”. Njihova ideja je promijeniti vlast po svaku cijenu. Osvajanje vlasti je jedina ideologija koja opravdava stvaranje koalicija najrazličitijih ideoloških platformi. Gazeći elementarne norme crnogorskog morala se smatra dozvoljenim. U tim naporima se smatra legitimnim da se Crna Gora predstavi kao najgora zemlja na planeti, a sve kako bi se opravdao dolazak na vlast. Dio medija i NVO, samo je prerušen, jer je riječ o ljudima koji su beskrupulozni borci za vlast, koji smatraju da je sve dopušteno, pa i unižavanje države. Nemam problem da to kvalifikujem. Zato sam dobio etiketu nekoga ko ugrožava slobodu tih “slobodnih” medija - jasan je Đukanović.

Lider DPS-a u takvoj praksi vidi neku vrstu fašizma. 

- Šaljete poruku da moj sin ne može da se bavi biznisom u Crnoj Gori, jer se preziva kako se preziva. Mislim da je to fašizam. Oni se ponašaju kriminalno, kroz djelovanje vas pozivaju da platite reket - kaže Đukanović.

Prema njegovim riječima, mnogima je neprihvatljiva nezavisna Crna Gora. 

- Njihova ideja je da će Crna Gora biti na dobrom putu ako njene nacionalne interese bude definisao neko drugi, Beograd ili Moskva. Kao smrtni grijeh joj pripisuju nezavisnost - jasan je on.

Govoreći o periodu od nezavisnosti do danas, Đukanović je kazao da se ne smije potcijeniti to što je urađeno za 12 godina.

Nismo ugrozili stabilnost, sačuvali smo sklad multietnički, potvrdili novi kapacitet savremene Crne Gore da poštuje savremene standarde koji su bili ispostavljeni Crnoj Gori na referendumu za nezavisnost. Došli do ranga da budemo najrazvijenija ekonomija zapadnog Balkana. Radili na harmonizaciji zakonodavstva sa evropskim. Danas smo članica NATO-a, a sve to skupa upućuje da je Crna Gora proteklih 12 godina jako dobro iskoristila. Da li je moglo bolje, moglo je. Ali, podsjećam da su tri limitirajuća faktora. Prvi je kratkoća vremena od nezavisnosti do danas. Drugi: ovo je podijeljeno društvo, gdje gotovo polovina ne sjedi skrštenih ruku, nego udarnički rade da osujete razvoj Crne Gore. Treći aspekt je Evropa, koja je od 12 godina provela devet u ekonomskoj krizi - kazao je Đukanović u emisiji “Živa istina”.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.