CRNA GORA

Brojne osude napada i ranjavanja novinarke Olivere Lakić

CdM

CdM

9.5.2018

Napad na novinarku "Vijesti" Oliveru Lakić najoštrije su osudili premijer Duško Marković, ministri unutrašnjih poslova i kulture Mevludin Nuhodžić i Aleksandar Bogdanović, kao i političke partije.

- Sloboda medija i neometan rad novinara temeljno je opredjeljenje Vlade. Od nadležnih zahtijevam brzu i efikasnu istragu kojom će biti otkriveni motivi napada, napadači i njihovi eventualni saučesnici i nalogodavci - poručio je premijer Marković.


Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić je rekao da najoštrije osuđuje brutalan napad na novinarku Lakić.

Lično sam zgrožen činjenicom da se neko usudio da na ovako kukavički način počini nasilje nad jednom ženom. Uprava policije - Ministarstvo unutrašnjih poslova, učiniće sve da se istraže motivi i pronađu i procesuiraju izvršioci. Preduzećemo sve zakonom propisane aktivnosti da se rasvijetli slučaj i izvršilac privede pravdi - naveo je Nuhodžić. 

Perma njegovim riječima Vlada, Ministarstvo i on lično ostaju privrženi zaštiti slobode medija i sigurnosti novinara kao jedne od najvažnijih vrijednosti svakog demokratskog društva.

I Ministarstvo kulture najoštrije osuđuje  napad na novinarku Oliveru Lakić, koji ujedno tumačeo i kao napad na medijsku djelatnost u Crnoj Gori.

Predsjednik Komisije za istrage napada na novinare, Nikola Marković, saopćio je da je užasnut činjenicom da je novinarka Olivera Lakić večeras ranjena i dodao da najoštrije osuđuje taj zločinački akt.

On je poručio da je očito da su kriminalne strukture ohrabrene nerješavanjem ranijih slučajeva napada na novinare.

Vršilac dužnosti direktora policije Vesko Damjanović je poručio da policija preduzima sve mjere kako bi otkrila i uhapsila napadače.

Ambasada SAD u Podgorici izrazila je zabrinutost zbog napada na novinarku.

- Sa zabrinutošću pratimo večerašnji napad na novinarku Oliveru Lakić. Novinari su čuvari demokratije i moraju biti zaštićeni da bi sigurno radili svoj posao  objavila je američka ambasada na Twitteru.

Demokratska Crna Gora i Građanski pokret URA najoštrije su osudili besprizorni i kukavički napad na novinarku ND Vijesti, Oliveru Lakić. 

Zbog napada na Oliveru Lakić sutra u 11 sati bit će održan protest ispred zgrade Vlade.

Policija je nakon večerašnje pucnjave blokirala sve izlaze iz grada.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.