Milivoja Katnića pratili mjesecima i spremali njegovo ubistvo

Piše: Pobjeda

Članovi kriminalne grupe, koji se terete za planiranje više likvidacija, pratili su glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića kako bi na osnovu njegovog kretanja i navika "uhvatili" pogodan momenat i izvršili likvidaciju, navodi se u proširenoj naredbi za provođenje istrage, potvrđeno je "Pobjedi" iz izvora bliskih istrazi. 

Do ovih saznanja istražitelji su došli posredstvom svjedočenja, koja su kasnije provjeravali i potkrijepili dokazima.

Članovi grupe koji su bili zaduženi za praćenje Katnića znali su njegove navike, detalje iz privatnog života za koje je kasnije utvrđeno da su ih mogli znati jedino kroz neposredan, kontinuiran uvid u privatni život specijalnog tužioca.

Za praćenje Katnića bilo je angažirano više osoba koje su prikupile informacije kada glavni specijalni tužilac ustaje, izlazi iz kuće, kuda se kreće pri povratku. Da je Katnić bio na meti ove kriminalne grupe ukazuju detaljna svjedočenja, ali i kasnije prikupljeni dokazi o vezama članova kriminalne grupe.

Kako saznaje "Pobjeda", ova kriminalna grupa, prema navodima iz naredbe, formirana je prije godinu s ciljem vršenja više krivičnih djela u dogovoru sa Kotoraninom Igorom Vukotićem, koji, prema policijskim evidencijama, slovi za jednog od vođa “škaljarskog” klana. Prema sumnjama istražitelja, Vukotić je stupio u kontakt sa Nikšićaninom Rankom Radulovićem, koji je angažirao više osoba koje su namjeravale da ubiju bivše i sadašnje službenike sigurnosnih službi: D. G, Z. L, D. K, kao i S.K, sina policijskog funkcionera.

Na meti ove grupe bili su, prema nalazima istražitelja, i članovi suprotstavljene grupe D. J., R. V., te dvojica braće, koji su također članovi klana.

U proširenoj naredbi za provođenje istrage se navodi da je Radulović planirao da ubije dvojicu Nikšićana, sinove Milana Leza Vilotijevića, osuđenog na 20 godina zatvora zbog ubistva Slavka Radulovića, rođenog brata uhapšenog Ranka Radulovića.

Uloga Radulovića bila je da sa umišljajem podstakne članove kriminalne organizacije, na čijem je bio čelu, da počine ova ubistva.

Istražitelji imaju podatak i koliko je novca opredijeljeno za pojedina ubistva. Egzekutori bi za ubistvo službenika ANB dobili pola miliona eura, dok su glave ostalih bile ucijenjene na po 200.000 eura. Ukupna suma koja je bila određena za likvidacije bila je pet miliona eura.

Ova petnaestočlana grupa iz Nikšića, Kotora i Albanije tereti se za učešće u ubistvima Miloša Šakovića, Dražena Čađenovića, Gorana Lenca, Đorđa Sekulovića i Nika Roganovića, kao i u pokušajima ubistva Novljanina Duška Roganovića i Podgoričanina Vjekoslava Lambulića, te u iznudama, bombaškim napadima, zelenašenju…

Više o:

Milivoje Katnić
NA VRH