REGION

Crnogorska policija pojačala osiguranje tužioca i sutkinje zbog presude u predmetu "Državni udar"

Avaz.ba

7.5.2019

Crnogorska Uprava policije pojačala je osiguranje specijalnog državnog tužioca Saše Čađenovića i dodijelila policijsku pratnju sutkinji Višeg suda Suzani Mugoši uoči izricanja presude 9. maja u predmetu poznatom kao "Državni udar".

Specijalni tužilac Čađenović zastupa optužnicu Specijalnog državnog tužilaštva protiv više osoba, među kojima su i članovi Predsjedništva Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević. On je ranije zbog prijetnji dobio policijsku pratnju.

Vijeće sutkinje Mugoše trebalo bi 9. maja izreći presudu u predmetu poznatom kao “Državni udar”, odnosno pokušaja terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori 16. novembra 2016. godine.

Prema pisanju crnogorskih medija, pojačane mjere sigurnosti povezane su sa pozivima čelnika Demokratskog fronta članstvu da na ulici odbrane lidere od "napisane presude vrha režima", kao i najavama Andrije Mandića da "neće skrštenih ruku čekati da ih sud pošalje u zatvor po političkom diktatu", prenose Vijesti.

Presuda Višeg suda neće biti pravomoćna i postoji pravo žalbe.

Mandić je, kako prenose crnogorski mediji, prošlog mjeseca u parlamentu poručio kako on i njegove kolege neće pristati da idu u zatvor ukoliko budu osuđeni za navodni državni udar, zaprijetivši kako bi u suprotnom mogle padati glave.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.