ČESTITKA Građanima pravoslavne vjeroispovijesti

Đukanović: Samo ćemo tolerancijom i razumijevanjem prevazići razlike

Predsjednik Crne Gore pozvao na proslavu Božića u miru i blagostanju

Avaz.ba

Đukanović čestitao Božić

Foto: Facebook


Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović čestitao je Božić sveštenstvu, vjernicima i svim građanima pravoslavne vjeroispovijesti u Crnoj Gori, uz najbolje želje da najradosniji hrišćanski praznik provedu sa svojima najbližima, u miru, ljubavi i blagostanju.

- Božić proslavljamo u miru i blagostanju, zahvaljujući multietničkom i multikonfesionalnom skladu koji smo očuvali kroz vjekove, na ponos i dobrobit svih naših građana. Univerzalne vrijednosti čovječanstva, suživot, čovjekoljublje i solidarnost, sadržane u hrišćanskom učenju, utkane su i u temelje moderne crnogorske države' - poručio je Đukanović. 

Opis: Moli Đukanović

Facebook

On je naveo da su "građanski i demokratski duh neodvojivi dio identiteta crnogorskog društva, odnjegovan i u najizazovnijim vremenima milenijskog opstajanja, osnova svih današnjih uspjeha".

- Savremenu Crnu Goru karakteriziraju dinamičan ekonomski i demokratski razvoj i dobrosusjedska saradnja, na putu usvajanja evropskih i euroatlantskih vrijednosti. Siguran sam da samo tolerancijom, boljim razumijevanjem i međusobnim uvažavanjem možemo prevazilaziti podjele i razlike i oko nekih krucijalnih pitanja, na dobro svih naših građana i naše države Crne Gore. Neka nas na to podstiče i današnji praznik stvaranja i rađanja, koji vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti i svim ljudima dobre volje simbolizira radosnije i bolje sutra.

Sa željom da predstojeće praznične dane provedu u dobrom zdravlju, sreći i zadovoljstvu, u krugu porodice i prijatelja, Đukanović je čestitao najradosniji hrišćanski praznik. 

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na