TOKOM GOSTOVANJA

Milatović: Da nisam bio kandidat, Đukanović bi i dalje bio predsjednik Crne Gore

Dok smo Spajić i ja mogli da "peglamo" te razlike, bili smo zajedno

Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

N. Aj.

1.4.2024

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović ocijenio je da bi Milo Đukanović i dalje bio na toj funkciji, da on nije bio kandidat na izborima prošle godine.

- Ostavljam građanima da prosude koliko bi to negativno uticalo za demokratski razvoj naše zemlje - rekao je Milatović u gostovanju na Televiziji Crne Gore.

Milatović, bivši zamjenik predsjednika Pokreta Evropa sad, kazao je kako je legitimno da su se on i lider te stranke, premijer Milojko Spajić, politički razišli kad su njihovi stavovi bili "previše udaljeni".

- Dok smo mogli da "peglamo" te razlike, bili smo zajedno. Kad sam procijenio da ne želim više davati kredibilitet određenim stavovima iza kojih ne stojim, jedino ispravno što sam mogao da uradim je bilo ono što sam uradio - dodao je.

Kazao je da Spajiću želi sve najbolje i da misli da on to zna.

Milatović je, između ostalog, rekao da je dobro što je na čelu Vlade neko ko ima najveći legitimitet da bude na toj funkciji na osnovu izbornog rezultata, što je Vlada usmjerena na evropske integracije i što, kako je rekao, "nastavlja s ispravnim stvarima koje je radila prethodna", koje se tiču čuvanja standarda građana, navodeći kao primjer odluku o ograničavanju trgovačkih marži na osnovne životne namirnice.

Ipak, "vrlo problematičnom" smatra odluku da državljanin Turske Binali Čamgoz ne bude izručen toj državi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.