PODGORICA

Aleksa Bečić izabran za predsjednika Skupštine Crne Gore

Za izbor je glasalo 45 poslanika, jedan je bio protiv, a 25 listića bilo je prazno

Bečić na čelu Skupštine. Screenshot

Avaz.ba

23.9.2020

Lider koalicije "Mir je naša nacija" Aleksa Bečić, na konstitutivnoj sjednica novog saziva, izabran je za predsjednika Skupštine Crne Gore.

Kako je saopćeno, 71 poslanik je glasao. Za izbor Alekse Bečića glasalo je 45 poslanika, jedan je bio protiv, a 25 listića bilo je prazno.

Nakon što su saopšteni rezultati glasanja, Bečić je položio zakletvu. Novi predsjednik Skupštine zahvalio se onima koji su glasali za njega, a posebno manjinskim partijama, javila je Antena M.

Nemamo formalizovane prijedloge za izbor potpredsjednika, rekao je Bečić, pa je neophodno preći na konstituisanje klubova poslanika.

S obzirom na to da nisu konstituirani svi poslanički klubovi što je bio uslov za drugu tačku dnevnog reda - izbor predsjednika i članova Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore, Bečić je predložio da se za danas završi zasijedanje.

Podsjetimo, sjednicom je, do izbora Bečića, predsjedavao najstariji poslanik Miodrag Lekić, a pomagao mu najmlađi Maksim Vučinić.

Današnje zasijedanje počelo je intoniranjem himne, a prisutni poslanici ustali su na "Oj svijetla majska goro". Dio poslanika DF-a je tek nakon intoniranja himne ušao u salu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.