CRNA GORA

Lideri DF-a traže Krivokapiću da vrati mandat jer im je rekao da ih ne želi u Vladi?

Krivokapić je kazao da ne vidi razlog za vraćanje mandata i nije se saglasio sa ocjenom da su lideri DF dominantno doprinijeli rezultatu

Krivokapić se sastao sa Kneževićem i Mandićem. Arhiv

A. J. / Antena M

24.10.2020

Mandatar za sastav nove Vlade Zdravko Krivokapić ne želi da u novoj vladi ministri budu trojica lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić, Milan Knežević i Nebojša Medojević, tvrde izvori CdM-a bliski Krivokapiću.

Navodno, kako tvrde izvori CdM-a, Krivokapić želi da se okruži ljudima koji nemaju balast političke istrošenosti, sudskih postupaka, kako zbog domaće tako i zbog međunarodne javnosti.

Izvori CdM-a tvrde da su sve zategnutiji odnosi na relaciji DF-Krivokapić, ali i da sastavljanje Vlade, koja je trebalo da bude ekspertska, ide sve teže.

Vijesti prenose da se Krivokapić sastao sa Kneževićem i Mandićem (sastanku nije prisustvovao Medojević), te da im je saopćio da oni ne mogu biti u Vladi, između ostalog i jer je on nakon izborima obećao da će Vlada biti ekspertska.


Knežević i Mandić su, prema saznanjima Vijesti, odgovorili da su oni dobili ogromnu podršku građana na izborima, da DF treba da bude kičma nove vlasti i da to znači da i oni personalno budu u novoj Vladi.


Mandić je eksplicitno tražio od Krivokapića da u protivnom vrati mandat, a da će oni tražiti novog mandatara.


Krivokapić je kazao da ne vidi razlog za vraćanje mandata i nije se saglasio sa ocjenom da su lideri DF dominantno doprinijeli rezultatu, ali da uvažava njihov doprinos i da je zbog toga i ponudio značajan broj resora partijama koje čine DF.


Sastanak je završen na tim pozicijama, a Mandić i Knežević su najavili da će razgovarati sa vođstvom Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta URA sa namjerom da dođu do dogovora oko nove vlade sa drugim premijerom.


Taj prijedlog navodno se i ranije našao na stolu, ali su ga Demokrate i URA odbacile.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.