OGLASIO SE PORTPAROL DPS-A

Povlačenje Terzićeve kandidature pokazatelj je u kakvom rasulu su Krivokapić i nova skupštinska većina

Potpuno je jasno da nova Vlada nema ljude i kapacitet da se nosi sa ozbiljnošću trenutka i odgovornošću koja je pred njima, napisao je Nikolić

Nikolić: Odustao od ministarske pozicije. Arhiv

A. J.

11.11.2020

Povlačenje kandidature Nikole Terzića za ministra unutrašnjih poslova je još jedan pokazatelj u kakvom rasulu se nalaze Zdravko Krivokapić i kompletna nova skupštinska većina, napisao je na Twitteru Miloš Nikolić, portparol DPS-a Mila Đukanovića.


- Potpuno je jasno da nova Vlada nema ljude i kapacitet da se nosi sa ozbiljnošću trenutka i odgovornošću koja je pred njima - naveo je glasnogovornik DPS-a.


Advokat Nikola Terzić kojeg je mandatar Zdravko Krivokapić predložio za ministra unutrašnjih poslova jučer je kazao kako je već obavjestio mandatara Krivokapića da povlači kandidaturu za mjesto unutrašnjih poslova u Vladi Crne Gore.



Terzić se na Twitteru građanima Crne Gore obratio otvorenim pismom, kako je naveo, svjestan važnosti trenutka u kojem se nalazimo.


- Upravo sam obavijestio mandatara da sam odlučio da povučem svoju kandidaturu za mjesto ministra unutrašnjih poslova u Vladi Crne Gore. Javnost je od mandatara prof. Krivokapića saznala da sam kandidat prije pet dana, na kojem povjerenju sam mu vječno zahvalan. Prof. Krivokapić je, uvjeren sam, oličenje poštenog i pravičnog čovjeka, kakav nam je potreban poslije svega što smo iskusili.


Međutim, želim da Vas upoznam o sljedećem. Prof. Krivokapić je u pravu. Ja jesam bio nestranački kandidat. Kao takav, prihvatio sam se ove, rekao bih najteže odgovornosti, upravo vjerujući da će svi pobjednici na prethodnim izborima razumjeti koliki teret sam prihvatio na svoja leđa i uzdržati se od bilo kakvih komentara, u korist Crne Gore i demokratskih promjena.


Ja sam ovaj teret mogao nositi sm, jedino ako imam razumijevanje od svih koji su sa mnom, na istoj strani.  Umjesto toga, stavljen mi je još jedan, onaj najteži, a to je udarac na moj integritet kao osobe i to sve u stanju u kojem sam se nalazio, ni najmanje radi sebe, to je makar jasno, već radi Crne Gore.



Isticano je da sam predstavnik nekakvih medijskih tajkuna i finansijskih oligarha ili da sam „iskoristio kumstvo“ i prijateljstvo da bih došao na poziciju.


Javnost mora da zna, da ja nisam u životu ni upoznao većinu ljudi koje određeni predstavnici nove većine pominju, a ove koje poznajem, poznajem toliko da nemamo razmijenjene ni brojeve telefona.

Što se tiče kumstava i prijateljstava ja sam na njih bio i biću ponosan, uostalom kako i priliči, ali teza da je neko "postavljen" na mjesto kandidata za ministra samo zato što je kum ili prijatelj zaista ne zaslužuje odgovor - naveo je Terzić.


Kako je kazao, ne želi da njegovo postavljenje na mjesto ministra unutrašnjih poslova u prvoj demokratskoj Vladi, baci bilo kakvu sjenku na ovaj istorijski proces.



- Ne želim da umanjim šansu ostalim sjajnim kandidatima za ministre za podršku koju zaslužuju. Istine radi, zbog eventualnih nedoumica želim da vas obavijestim da moja porodica i ja od bivše vlasti nismo trpjeli bilo kakve skrivene ili neskrivene pritiske, jer za njih treba da postoji osnov.


Poštovani građani, ostavljam novom kandidatu više vremena za pripremu nego što sam ja do sada imao, od kada sam zamoljen da prihvatim kandidaturu, a iskreno se nadam da će imati i više podrške - kazao je Terzić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.