CRNA GORA

Ništa od dogovora o rekonstrukciji Vlade, tri poslanika URA- e bila protiv

Vladimir Joković iz SNP-a je istakao da je Krivokapić kazao da je za rekonstrukciju, za podjelu ministarstava, dao je partijama slobodu da se izjasne

Obraćanja medijima nakon sastanka. Antena M

Fu. M.

6.10.2021

Predstavnici parlamentarne većine u Crnoj Gori završili su bez uspjeha razgovore sa premijerom Zdravkom Krivokapićem o rekonstrukciji Vlade.

Medijima se prvi nakon sastanka obratio lider Nove Andrija Mandić.

- Nismo uspjeli da postignemo dogovor. Tri poslanika GP URA su zastupali drugačiji stav - kazao je Mandić, prenosi Antena M.

Premijer Krivokapić je dao prijedlog šta god se dogovori parlamentarna većina njemu je prihvatljivo. Naš dogovor koji smo dugo pokušavali da uspostavimo nije prihvatljiv poslanicima Ure. Ako ne nađemo rješenje tu je narod koji će dati posljednji sud - dodao je on.

- 38 poslanika parlamentarne većine je na jednoj strani, a 3 poslanika Ure na drugoj - kazao je Milan Knežević, lider DNP nakon sastanka.

Vladimir Joković iz SNP-a je istakao da je Krivokapić kazao da je za rekonstrukciju, za podjelu ministarstava, dao je partijama slobodu da se izjasne, prihvata i drugačija mišljenja.

- Sve što budu predložile partije koje čine većinu biće tema na narednim sastancima. Ono što mogu da kažem da je atmosfera u najvećoj mjeri bila da se pregovori nastave i vjerujem da je moguće doći do dogovora - saopćio je Joković.

Svjesni smo krize u kojij se Crna Gora nalazi, bićemo glavni akteri u rješavanju krize, kazao je ranko Radulović iz PZP.

- Ono što smo se dogovorili da ta nova Vlada počiva na demokratskim načelima što znači da se uvaži onaj ko nosi najveću političku većinu. Ko misli da u vladi treba ostvariti lične privilegije taj se grdno vara, rad u vladi znaci krvnički rad. Složili smo se da moramo da imamo reformske procese, da takvoj agendi treba nova organizacija. Ovako više ne ide - kazao je Branko Radulović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.