S MILOM ĐUKANOVIĆEM

Eskobar u Crnoj Gori: SAD će nastaviti da podržava euroatlantske aspiracije Crne Gore i njenih građana

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara Eskobar zahvalio je na prijemu kazavši da je svrha njegove posjete dalje produbljivanje partnerstva i savezništva SAD i Crne Gore

E. T. / CDM

Eskobar i Đukanović

Foto: CDM


SAD će nastaviti da podržava euroatlantske aspiracije Crne Gore i njenih građana, kazao je zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD Gabrijel Eskobar, na sastanku sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, javlja CDM.

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara Eskobar zahvalio je na prijemu kazavši da je svrha njegove posjete dalje produbljivanje partnerstva i savezništva SAD i Crne Gore.

- Činjenica da je Crna Gora uspijevala da ostane nezavisna, multietnička i otvorena za ljude različitih vjera i nacija u kriznim vremenima čini je pouzdanim strateškim partnerom SAD u regionu. Crna Gora, članica NATO-a, treba da bude i dio EU i SAD će nastaviti da podržava euroatlantske aspiracije Crne Gore i njenih građana - rekao je Eskobar.

Kako je saopšteno iz Đukanovićevog kabineta, predsjednik je zahvalio na posvećenosti gospodina Eskobara Crnoj Gori i regionu, i izrazio nadu da će njegovo dobro poznavanje prilika na Zapadnom Balkanu biti benefit za razvoj odnosa sa SAD i ekonomski i demokratski razvoj država regiona.

- Crna Gora je ponosna na povjerenje koje smo izgradili u teškim vremenima, koje smo se trudili da sačuvamo i da dalje produbljujemo u partnerstvu i savezništvu u NATO - rekao je Đukanović.

Sagovornici su se saglasili da ključni problem nestabilnosti regiona ne može biti riješen bez jasne perspektive integracije.

Takođe, kako je saopšteno, saglasili su se da su evropska i euroatlantska integracija i ekonomski razvoj regiona ključni elementi dalje agende odnosa i saradnje sa SAD.

Više o temi Gabriel Escobar

OGLASILI SE NA TWITTERU
Ambasada SAD: Bilo je zadovoljstvo razgovarati sa Šmitom
NA KIOSCIMA ŠIROM BIH
Danas u "Dnevnom avazu": Ko se nalazi na crnoj listi SAD
NA VRH

Podijeli članak na