LIDER GRAĐANSKOG POKRETA

Abazović: Nije došlo do kolebanja kod partija kada je nova vlada u pitanju

Sve što neko pokušava da uradi jeste da malo kalkuliše sa lokalnim izborima, dodao je

Dritan Abazović. AGENCIJE

Vijesti.me

21.3.2022

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović kazao je da nije došlo do kolebanja kod nekih partija, kada je učešće ili podrška novoj vladi u pitanju, već se radi o kalkulisanju pred lokalne izbore u Ulcinju i Beranama.

- Ako je kod bilo koga došlo do bilo kakvog kolebanja, drugačijeg razmišljanja, ja to ne smatram nedemokratskim i volio bih da oni obavijeste javnost - kazao je Abazović novinarima pred početak sjednice Predsjedništva GP URA.


Novi sastav

Na pitanje da li je došlo do kolebanja, odgovorio je da misli da nije.

- Mislim da nije, sve što neko pokušava da uradi jeste da malo kalkuliše sa lokalnim izborima. To je moja percepcija u ovom trenutku - rekao je Abazović.

Na pitanje kada će predložiti sastav nove vlade, odgovorio je da se moraju sačekati sve partije da se izjasne, pišu Vijesti.me. 

Govoreći o stavu Demokratske partije socijalista kako nova vlada znači njihov povratak na vlast, Abazović je istakao da, ako im je bitno da na taj način nastupaju u saopštenjima on nema problema sa tim.

Braniti državu

- Ako oni misle da je to odlično za njih – super, sve OK. Ipak, ne mogu da osporim da je DPS pokazao veći stepen tolerancije nego druge partije koje žele da participiraju u vladi”, rekao je mandatar.

Upitan da li ima podršku DPS-a, SDP-a i SD-a, Abazović nije direktno odgovorio.

- Od početka mislim da Vlada treba da bude inkluzivna i nema problema da bude okupljen što širi broj stranaka. Ako neki subjekti, a neću ih imenovati, zaboravljaju šta su principi i vode se logikom, ako imamo fotelje branićemo Crnu Goru, mi na nešto tako ne treba da pristanemo - kazao je Abazović između ostalog, piše CDM. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.