SPINOVANJA PRED KRAJ

Abazović u petak predstavlja sastav vlade kako ga je on zamislio?

Priča uslovljavanja, ucjena i trgovine manjinskom vladom čula se i u samoj izbornoj noći

Dritan Abazović. AGENCIJE

Antena M

29.3.2022

Činilo se, a i najavljivalo, da će nakon lokalnih izbora u Ulcinju i Beranama situacija u vezi sa formiranjem manjinske vlade biti značajno "relaksiranija", te da će posao biti završen odmah nakon izbora, piše Antena M. 

Baš nakon izbora, iako je to teško povjerovati, nastao je još veći "haos". Priča uslovljavanja, ucjena i trgovine manjinskom vladom čula se i u samoj izbornoj noći.

DF je odmah SNP-u poručio da, ukoliko ne odustane od manjinske vlade, neće biti dio vlasti u Beranama. Danas su pojedini mediji objavili da je SNP "poslušao" i odustao od ideje ulaska u vladu. Međutim, kako je Anteni M saopšteno iz vrha Socijalističke narodne partije ništa od toga nije tačno.

- Očito da neko spinuje - napisao nam je izvor iz vrha SNP-a.

Prema nezvaničnim informacijama Antene M, situacija bi najvjerovatnije mogla da dobije epilog u petak, bar što se tiče sastava vlade. Naime, po nezvaničnim informacijama Antene M, mandatar Dritan Abazović u petak će saopćiti sastav vlade kako ga je on zamislio, a predstaviće ga po modelu - uzmi ili ostavi. Neće biti moguće pregovarati nakon toga više. Sasvim je izvjesno da je dio Abazovićevog sastava i SNP, a nijesmo uspjeli da dobijemo sasvim pouzdanu informaciju, pa ni nezvaničnu, o tome da li će dio Abazovićevog kabineta biti SDP i SD.

Podsjetimo da je ranije sam Abazović saopćio da nema ništa protiv da se u vladi nađu predstavnici te dvije stranke. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.