UOČI SASTANKA U BEOGRADU

Abazović: Nemam u planu sastanak sa patrijarhom Porfirijem

On je istakao da se nada da će posjeta Beogradu poslužiti resetovanju odnosa Crne Gore i Srbije, te da se vjeruje kako će se iz Beograda vratiti s dobrim vijestima

Abazović: Blizu smo da imenujemo novog ambasadora u Srbiji. Agencije

E. Ć. / CDM

24.6.2022

Premijer Crne Gore Dritan Abazović, odgovarajući na pitanja novinara, rekao je da, kada ode u zvaničnu posjetu Beogradu 27. juna, nema u planu sastanak sa patrijarhom Porfirijem.

Za sad nisam planirao, ali ako bude potrebe i ako se ukaže taj zahtjev nije mi problem, meni je uvijek čast, Dva puta smo se sreli. Ja imam visoko mišljenje o patrijahu. Ne bih imao ništa protiv - rekao je Abazović.

On je istakao da se nada da će posjeta Beogradu poslužiti resetovanju odnosa Crne Gore i Srbije, te da se vjeruje kako će se iz Beograda vratiti s dobrim vijestima.

Govoreći o izručenju Svetozara Marovića Crnoj Gori, Abazović je naveo da je to najvažnije pitanje za Crnu Goru, ali i najteže rješivo. Dodao je da je Crna Gora spremna da imenuje ambasadora u Srbiji.

- Mi smo jako blizu da riješimo naš dio posla, da imenujemo novog ambasadora u Srbiji. Očekujemo da i oni to urade isto - istakao je Abazović, prenosi CDM.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.