CRNOGORSKI MINISTAR

Ibrahimović: Vlada je dobro krenula, ali onda je promijenila prioritete

Bošnjačka stranka je bila ta koja je dala doprinos da se konstituiše 43. Vlada, ali smo bili jasni da se mroa odblokirati EU put i zaustaviti diskriminacija manjinskih naroda, kazao je

Ervin Ibrahimović: Ugovor sa SPC-om nije bio prioritet. RTCG

S. S.

27.8.2022

Ministar kapitalnih investicija u tehničkom mandatu Vlade Crne Gore i predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović kazao je da su sajber napadi još jedna opomena da budemo svjesni u kakvom vremenu živimo.

- Moramo se bolje posvetiti ovom problemu i jačati svoje kapacitete. Ja ovo doživljavam kao varvarski čin - kazao je Ibrahimović.

"Urediti odnose sa svim vjerskim zajednicama"

Odluku da glasaju za nepovjerenje Vladi donijeli su, kako je kazao, kao i svaku drugu odluku, uz konsultaciju sa članstvom i građanima.

- Bošnjačka stranka je bila ta koja je dala doprinos da se konstituiše 43. Vlada, ali smo bili jasni da se mroa odblokirati EU put i zaustaviti diskriminacija manjinskih naroda. Kad smo vidjeli da su neki drugi prioriteti dati, onda smo odlučili da idemo u drugom pravcu. Ova vlada je dobro krenula, ali poslije je imala druge prioritete - kazao je on.

Kako navodi, za to je da se urede odnosi sa svim vjerskim zajednicama u Crnoj Gori.

- Ponosan sam na stavljanje potpisa na memorandum o saradnji, to je bila dobra poruka građanima da možemo da se sretnemo, bez obzira na razlike. Ali u tih deset tačaka nije bilo Temeljnog ugovora, on nije bio među prioritetima - naveo je Ibrahimović.

Sekularni i evropski karakter Crne Gore

Legitimno je, kako dodaje, da se resetuju odnosi od 30. avgusta.

- S nama mogu razgovarati svi koji su za sekularni i evropski karakter Crne Gore - poručio je.

Zabrinut je, kako kaže, što će EU put ponovo biti zaustavljen.

- Žao mi je što kolege nisu prihvatile poziv i pristale da napravimo jaku vladu. Ja tu jaku vladu vidim kao vladu u kojoj ima mjesta svima onima koji žele evropski put Crne Gore - objašnjava Ibrahimović.

Pozvao je sve lidere da sjednu za sto i da se dogovore.

- Da sad napravimo vladu koja će trajati do 2024, pa da se nakon toga izmjerimo na izborima. Bojim se da gubimo dragocjeno vrijeme i da će nam voz za EU proći - naveo je on.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.