CRNOGORSKI PREMIJER

Abazović: Korupcija i organizovani kriminal generator većine problema u regionu

Abazović je ponovio da je Crna Gora pouzdan NATO partner koji baštini evroatlantske vrijednosti i da EU platforma neupitno mora biti fokus svih budućih Vlada, poručio je

Dritan Abazović i Džo Liberman. GOV.ME

S. S.

21.9.2022

Premijer Crne Gore Dritan Abazović tokom boravka u Njujorku razgovarao je sa američkim senatorom Džoom Libermanom, naglasivši da su SAD glavni saveznik Crne Gore sa kojima imaju stoprocentnu vanjskopolitičku usaglašenost.

Kako je saopšteno iz Vlade Crne Gore, Abazović je tokom razgovora posebno istakao napore koje SAD pružaju za stabilizaciju političkih prilika u regionu, ali i podršci i želji da Crna Gora bude prva naredna članica EU.

- Liberman je posebno naglasio podršku naporima u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, za koji je Abazović istakao da je jedan od glavnih generatora većine problema koje decenijama unazad opterećuju region. Abazović je ponovio da je Crna Gora pouzdan NATO partner koji baštini evroatlantske vrijednosti i da EU platforma neupitno mora biti fokus svih budućih Vlada - saopćeno je iz Vlade Crne Gore.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.