ZASTUPNICA U SKUPŠTINI CG

Vuksanović-Stanković o izjavi Abazovića: Koliko poštuješ BiH pokazao si u Srebrenici

RS nije i nikada neće biti suverena država

Draginja Vuksanović-Stanković: Puna podrška jedinstvenoj BiH. Skupština CG

S. S.

9.1.2023

Zastupnica Socijaldemokratske partije (SDP) u Skupštini Crne Gore Draginja Vuksanović-Stanković dala je punu podršku suverenitetu Bosne i Hercegovine te osudila postupke premijera Dritana Abazovića i prisustvo dva crnogorska ministra na svečanoj akademiji u Banjoj Luci, povodom neustavnog dana Republike Srpske.

"Svaka Dritanova istina je ovakva"

- Svaka Dritanova istina je ovakva. I razmatrao je Dritan i donio odluku i odobrio. Ne poštuješ Dritane ti ni suverinitet svoje države, a koliko poštuješ BiH pokazao si sramnim izjavama u Srebrenici. Nego, nije prvi put, nažalost da politički pajaci izazivaju diplomatske skandale - navela je Vuksanović-Stanković.

Vlada Crne Gore, pak, saopćila je danas da nije delegirala ministre finansija i pravde Aleksandra Damjanovića i Marka Kovača da prisustvuju obilježavanju "dana RS", koji je Ustavni sud Bosne i Hercegovine proglasio neustavnim.

"Puna podrška jedinstvenoj BiH"

Vlada Crne Gore neupitno poštuje cjelovitost, teritorijalni integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine, pojasnili su u saopćenju, podržavajući njen evropski put i baštineći prijateljske i dobrosusjedske odnose zasnovane na tradicionalno snažnim međudržavnim vezama, zajedničkim evropskim aspiracijama, ekonomskoj saradnji i daljem infrastrukturnom povezivanju.

- Puna podrška i poštovanje prijateljskoj, suverenoj i jedinstvenoj BiH. RS nije i nikada neće biti suverena država - napisala je Vuksanović-Stanković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.