REGION

Hrvatski vatrogasci noćas imali pune ruke posla dok je trajala bitka za Drniš

Avaz.ba

22.8.2017

Hrvatski vatrogasci iza sebe imaju tešku i besanu noć, a ni jutros situacija nije puno bolja zbog požara koji je u ponedjeljak navečer oko 20.30 sati buknuo na predjelu Vrulja, zapadno od Brela na Makarskom primorju, i proširio se prema Brelima.

Situacija na požarištu nešto je povoljnija, no vatra i dalje gori, ali se požar više ne širi, javlja Dnevnik.hr.

Dio državne ceste D8 od Brela prema Omišu, koji je u ponedjeljak navečer od 21:25 sati zatvoren za sav promet, otvoren je jutros u 5.30 sati, a saobraćaj je pušten u oba smjera.

Požar s planine Promine potpomognut vjetrom širio se i prema Drnišu, a u njegovu gašenju sudjelovalo je 400 vatrogasaca i građana.

 - Uspjeli smo tokom noći formirati liniju obrane naselja Siverić i Badanj. Sam Drniš nije ugrožen, ali situacija je i dalje izrazito teška. Očekujemo pomoć hrvatske vojske čijih 100 pripadnika stiže kod nas. Najveći je problem vjetar koji je i dalje snažan i neprestano mijenja smjer. Trenutno ne znamo možemo li računati na pomoć iz zraka - rekao je novinarima jutros oko šest sati načelnik Stožera civilne zaštite Grada Drniša Tomislav Dželalija.

Županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina novinarima je kazao kako su značajne vatrogasne snage bile noćas angažirane i na gašenju požara na Hvaru, kod Starog Grada, koji je buknuo u ponedjeljak ujutro.

Zbog vatrene stihije tokom noći evakuirana je 21 osoba iz Lišnjaka te Velušića, iz zaseoka Bibići i Raići, koji su smješteni kod rodbine te u drniškom dječjem vrtiću.

U slučaju potrebe za smještaj je spremna i drniška sportska dvorana, a tu je i Crveni križ koji je osigurao 40 kreveta i higijenske potrepštine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.