REGION

Konobar "počastio" goste deterdžentom umjesto rakijom, dvoje teško povrijeđeno

Avaz.ba

8.12.2017

Općinsko državno tužilaštvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv 22-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja krivičnog djela protiv opće sigurnosti, odnosno teškog krivičnog djela protiv opće sigurnosti iz Krivičnog zakona.

Tereti ga se da je dok je radio u jednom restoranu u Zatonu, 6. augusta ove godine gostima umjesto rakije natočio deterdžent za pranje suđa. 

DORH navodi da je jedan od konobara petero gostiju ponudio rakijom na račun kuće te da je tada optuženi, iako je bio svjestan da se uz šank nalazi više kanistara, u čaše natočio tekućinu za koju nije provjerio šta je.

"Lakomisleno smatrajući da u čaše toči rakiju, a ne provjeravajući što doista toči; iz kanistra bijele boje s vidljivim natpisom i upozorenjem na njemu, za šankom u čaše natočio deterdžent za pranje posuđa marke Ecosol", objavio je DORH. 

Čaše s deterdžentom su poslužene gostima koji su, vjerujući da se radi o rakiji popili deterdžent, koji je u sebi sadržavao solnu kiselinu. Dvoje gostiju je odmah ispljunulo tekućinu, ali su zadobili erozije jezika i usana uz crvenilo i otok, za što se navodi da su lake povrede.

Ipak, dvoje gostiju je progutalo tekućinu i od toga zadobilo teške povrede - kaustične povrede jednjaka i želuca, a jedan od njih i čir.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.